Altaylı 'özel savcı'nın meziyetini çıkarttı

Erzurum'da görevden alınan özel savcı meğer kayak meraklısıymış. Bir de kıyak istemiş...

GAZETECİLER.COM - Fatih Altaylı Erzurumözel savcısına kafayı taktı bir kere... Dünkü yazısında onu "kamikaze"ye benzetmiş ve garip imalarda bulunmuştu.
Bugün de özel savcının talep ettiği kıyağı kaleme aldı...
Altaylı'nın köşesinden okuyoruz haberi;

Tartışmalara neden olan ve görevden alınan Erzurum Özel Yetkili Savcıları, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden "avanta" kayak giriş kartı istiyorlar.
Yani kayak tesislerinden ücretsiz yâTaTfârimak için kari. Lisanslı sporculara tanınan bir haktan yararlanmak istiyorlar.

Belli ki, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde doğru düzgün adamlar var ve bu "usulsüz ve haksız" talebe yanıt vermiyorlar bile.
Özel Yetkili Savcılar, işin peşini bırakmıyorlar.

26.11.2009 tarihli "resmi yazıyla" talep ettikleri "avanta giriş kartlan" gelmeyince 08.01.2010 tarihinde "Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı (CMK 250.
Maddesi ile Görevli) Muhabere Bürosu" antetli bir "resmi" yazıyla "avantanın akıbetini" soruyorlar.
Ama ne soruş.

Şöyle diyorlar: "Yapılan görüşmelerde talebimizin karşılanmayacağı belirtilmiştir. Bu nedenle a) Talebimizin hangi sebep ve saikle karşılanmadığı b) Giriş kartlannın kimlere hangi sebep ve saikle verildiği hususlarının ayrıntılı olarak açıklanarak \mfrmiZ3 bilgi verilmesi talep olunur." Acaba "Özel Yetkili Savcı" olmak böyle bir şey mi diye merak ediyor insan.

Yasal hakkın olmayan, hatta hiç hakkın olmayan bir şeyi talep edip verilmediğinde "tehdit kokan" bir resmi yazıyla bilgi istemek mi?
Erzurum Özel Yetkili Savcıları'nın bu talebinin de mutlaka siyasi bir değerlendirmesi olacaktır.