Altaylı medyadaki sessizlik yemini Omerta’yı bozdu!

Fatih Altaylı'nın CNN Türk'te yaptığı açıklamaları yorumlayan Aslı Aydıntaşbaş "Fatih aslında bizim sektörün itirafçısı oldu." dedi.

GAZETECİLER.COM
Habertürk gazetesinin tepe ismi Fatih Altaylı'nın internete sızdırılan ses kayıtları ile ilgili CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'e yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Konuyu köşesinde yorumlayan Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş "ben Altaylı’ya kızmak yerine kendi halimize acımayı yeğliyorum." dediği yazısında Türk medyasının içler acısı haline vurgu yaptı.

İşte Aydıntaşbaş'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Medya, Fatih Altaylı’nın Cüneyt Özdemir’in programındaki açıklamalarını görmezden geliyor; ancak hepimiz o röportajın Türk demokrasisi açısından ”tarihi” bir değeri olduğunu biliyoruz.
Fatih Altaylı iktidarın medya üzerinde kurduğu kontrol mekanizmasını bütün çıplaklığıyla deşifre etti. ”Hangimizin durumu farklı?” diyerek bizim mahalledeki Omerta’yı, yani sessizlik yeminini bozdu. Bu yüzden ben Altaylı’ya kızmak yerine kendi halimize acımayı yeğliyorum.
Fazla uzatmaya, ballandırmaya gerek yok. Bu iktidar döneminde medyada yöneticilik yapmış biri olarak, Altaylı’nın “Herkes baskı var, baskı var diyor. Eeee nasıl olduğunu sanıyordunuz medyaya baskının?” ve ”Bu telefonları almayan medya yöneticisi var mıdır şu anda?” cümlelerini, tarihi bir ana tanıklık ettiğim bilinciyle dinledim.
Fatih aslında bizim sektörün itirafçısı oldu. Ama belli ki itiraf dahi bu kızgın kamuoyunu kesmiyor! Habertürk genel yayın yönetmeni konuşurken twitter’da herkes ona sallıyordu.
Altaylı’yla 3 yıl çalıştım. Bilirim; sevmeyeni çoktur. Hepimiz gibi yanlış yazıları, yanlış pozisyonları, yanlış fikirleri olmuş olabilir.
Ama Allah aşkına, ilk taşı günahı olmayan sallasın! Bana göre asıl kızılması gereken Altaylı değil, bu sistemi yaratan, finanse eden ve hala savunanlardır.

ASLI AYDINTAŞBAŞ TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru