Altaylı 'kim o münafık açıklayın' diyor

Ortada bir nifak sokma girişimi, bir münafık yoktur. Eğer “Var” diyen varsa, kimliğini de açıklamak zorundadır.

GAZETECİLER.COM - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever’in Ruşen Çakır'a verdiği röportaja en “ağır” yanıt, Başbakan Erdoğan’ın danışmanı, milletvekili Yalçın Akdoğan’dan geldi.
Akdoğan, “Kraldan çok kralcı danışmanlar var” diyerek Ahmet Sever’in Abdullah Gül’ün düşüncelerini açıklarken konuyu abarttığını, Gül’ün düşüncelerinin ötesine geçtiğini ima etti.

Bugün konuyu gündemine taşıyan Fatih Altaylı AK Partili Bakanların aksine ortada bir nifak sokma çabası olmadığı görüşünde. İşte Altaylı'nın yazdıkları:

"Akdoğan’ın haklı olduğu nokta, kraldan çok kralcı danışmanlara zaman zaman rastladığımız. Ahmet Sever’in de zaman zaman gösterdiği tepkilerde bunun izlerini şahsen gördüm.
Sadece Ahmet Sever’in değil, pek çok danışmanda buna rastlamak mümkün.
Ancak Ahmet Sever’in bu röportajda “kraldan çok kralcılık” yaptığını zannetmiyorum.

YÜZDE 99,99 EMİNİM Kİ...

Çünkü... Her şeyden önce Cumhurbaşkanı Gül’ün izni olmasa Ahmet Sever böyle bir röportaj yapamazdı.
Cumhurbaşkanı Gül, bu röportajda söylenilecek her kelimeyi onaylamamış olsa, Ahmet Sever kendi başına bu kadar iddialı cümleler kurmaz, yaratacağı sonuç açıkça belli olan itham ve eleştirilerde bulunmazdı.

Yüzde 99.99 eminim ki, o röportajda söylenmiş her söz, aktarılmış her fikir, açığa vurulmuş her kırgınlık üzerinde Gül ve danışmanı Sever uzun uzun konuşmuş, hemfikir olmuş, hatta Cumhurbaşkanı bazı meselelerin özellikle vurgulanmasını istemiştir.

KRALDAN ÇOK KRALCILIK YOK AMA...

Burada bence kraldan çok kralcılık yok.
Olsa olsa “Suflör yerinde kral, sahnede ise danışman var” diyebilirim.

Zaten aksi bir durum olsaydı, yani Ahmet Sever kraldan çok kralcılık yapmış olsaydı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çoktan bir açıklama yapmış, “Danışmanım Ahmet Sever’in Ruşen Çakır’a verdiği röportajda açıkladığı fikir ve düşünceler, Sayın Cumhurbaşkanımızın düşüncelerini yansıtmamakta olup, Ahmet Sever’in kendi fikir ve gözlemlerine dayalı olarak yaptığı yorumlardır. Cumhurbaşkanımız, bu röportajdaki ifadelere katılmamaktadır” denilirdi.

ORTADA BİR MÜNAFIK YOK

Şimdiye kadar böyle bir “Cumhurbaşkanlığı açıklaması” yapılmadığına göre bu görüşlerin tamamı Abdullah Gül’e aittir.

Ortada bir nifak sokma girişimi, bir münafık yoktur. Eğer “Var” diyen varsa, kimliğini de açıklamak zorundadır.