Altan Öymen yeni Radikal'de olacak mı?

Eyüp Can yönetiminde 17 Ekim'den itibaren yayınlanacak olan Yeni Radikal'de Altan Öymen olacak mı?"

Bu yıl gazeteci Altan Öymen'in meslekte 60. yılı. On sekiz yaşından beri gazetecilik yapan Altan Öymen, Ulus, Akşam, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yıllar boyunca muhabir, röportajcı, yönetici, yazar ve başyazar olarak çalıştı. ANKA Ajansı'nı kurdu. Almanya'da basın ataşeliği görevinde bulundu. Son olarak görev aldığı Radikal gazetesinde Temmuz başından beri köşesini yazmadı.

Radikal gazetesinin Referans ile birleştirilmesi kararının yaşama geçmesi ile köşe yazarları için farklı bir takım gelişmeler olmaya başladı. Köşe yazarları Referans'tan atama usulü ile gelen yeni Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can'dan tırpan yemeye başladılar. Artık sizinle çalışmayacağız diye telefon ile kovulanları, yönettikleri ekler ellerinden alınınca istifa edenler takip etti. Son olarak gazetenin yeni yönetimi ile çalışamayacağız diye ayrılanlar oldu.

Şimdi herkesin merak ettiği "Eyüp Can yönetiminde 17 Ekim'den itibaren yayınlanacak olan Yeni Radikal'de Altan Öymen olacak mı?" sorusu.

Bu sorunun yanıtını halen iki gazetenin Genel Yayın Yönetmeni ünvanını üzerinde taşıyan ve Hürriyet'te de köşe yazan Eyüp Can verdi.

"Partiler, liderler değişmiş ama bazı şeyler hiç değişmemiş. Allah'tan Altan Öymen gibi bizlere nelerin değişip nelerin değişmediğini hatırlatan deneyimli gazeteciler var." diyen Eyüp Can, müjdeyi şöyle verdi:

"Şu sıralar Türkiye'deki köşe yazarlığı uygulaması ile başım belada.
Masa başından ahkâm kesmeye dayalı köşe yazarlığından fena halde sıkılmış vaziyetteyim.
Bir yanda 'Tanrı yazarlar' diğer yanda üç kuruşa talim eden muhabirler.
Radikal bir devrime ihtiyaç var.
17 Ekim'de ilk adım '60 Yıl Önce/60 Yıl Sonra' diyerek sahaya çıkacak 'Altan Abi'den."


Eyüp Can
'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.