Altan hem TSK'ya hem medyaya çaktı

Şifre iddiasında ısrarcı olan medyayı 'şaibe' yaratmakla itham etti, TSK'ya ise fena çaktı.

GAZETECİLER.COM - Ahmet Altan şifre şaibesinin peşini bırakmaya niyetli değil.
Bu kez iddiaları ünlü matematikçi Ali Nesin'e sordurmuş...
Ondan da 'yok şifre' yanıtını almış.
Alınca da şifre var inadında olan medyaya fena çakmış.
Demiş ki:

"Gazeteler, "şurada şifre var" diye yazmıyorlar, bir belge, bir kanıt göstermiyorlar, sadece bir şaibe bulutu yaratıyorlar. Bunca kanıtsız iddiaya ve inada bakılırsa bu yapılanlar siyasi bir amaç güdüyor. AKP'yi eleştirmek istiyorsanız adam gibi eleştirin, AKP'nin başkanlık girişimini eleştirin, Kürt politikasını eleştirin, Alevi politikasını eleştirin, anayasa önerisi getirmemesini eleştirin, eleştirecek konu mu yok? Niye çocukları alet ediyorsunuz, niye insanları üzüyorsunuz, niye bunca aileyi bir belirsizlik içinde kıvandırıyorsunuz?  Ya kesin bir belge, kesin bir kanıt gösterin ya da efendi gibi, "bir şifre yok, bulamadık" deyin. "

YİNE MUHTIRALARI AZDI

Ahmet Altan'ın kaleminden TSK da nasiplenmiş.
Dünkü açıklamayı ağır bir dille eleştirmiş.
Şunları yazmış:

"Genelkurmay, internet sitesine "balyoz muhtırasını" koymuştu. Galiba "Nisan sendromu" var bizim generallerde, yağmurlar başlayınca muhtıraları azıyor ve dayanamayıp bir tane yazıveriyorlar. "Yargı sürecine müdahale anlamına gelebilecek davranışlardan özellikle kaçınan Türk Silahlı Kuvvetleri" diye başlayıp yargı sürecine müdahale ediyorlar.

Böyle tehditkâr muhtıralar yayınlamak yerine daha somut davranmalılar bence. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Gölcük karargâhından çıkan torba torba belgenin içindekileri sitelerinde yayınlamalılar, ortada bir darbe planı olmadığını hep birlikte görmemizi sağlamalılar. "