Altan dilinin altındaki baklayı çıkardı

Ahmet Altan Kürt meselesini halletmenin yolunu bulmuş... Diyor ki, halk karar versin, istoyarlarsa ayrılık olsun...

GAZETECİLER.COM - Taraf'ın tepe yöneticisi Ahmet Altan'ın vardığı son durak: Kürtler ile Türklerin ayrılığı oldu... Daha önce "ayrılıkçı Kürt partilerine" izin verilmesini savunan Altan, ağzındaki baklayı çıkarttı...

Murat Karayılan'ın "kendilerine toprak verilmesi" halinde silahı bırakacaklarını açıklamasına arka çıkan Altan, "Kürtlere ayrılık hakkı" verilmesini savundu.

İşte Ahmet Altan'ın bugüne kadar yavaş yavaş olgunlaştırıp, bugün ortaya döktüğü Kürt meselesine dair gerçek isteği:

AYRILARAK MUTLU YAŞAYACAĞINI DÜŞÜNENLER VAR

(...)Ayrılarak daha mutlu yaşayacağını düşünen insanlar varsa, onların bu mutluluk taleplerini dile getirmelerini bile engellemek zaten mutsuzluğu baştan yaratmaz mı, bu mutsuzluk aynı zamanda bir bastırılmışlık duygusu, hoşnutsuzluk, öfke doğurmaz mı? Daha önce de birkaç defa yazmaya çalıştım, "ayrılıkçı parti" kurmayı serbest bırakalım, iki tarafta da ayrılmak isteyenler partilerini kursunlar, ne yapılacağına da halk karar versin. Seçimle ayrılmak mümkün olduğunda silah zaten otomatikman devreden düşer."

ETLE TIRNAK DEĞİLİZ

"Kürtlerle Türkler etle tırnaktır, ayrılmaz" laflarına inanmadığını sözlerine ekleyen Altan, gül gibi geçinen ancak ayrılan Çekler ile Slovakları hatırlattı. Yazar yazısının sonunda birlikte yaşamanın mecbur tutulmasının getirdiği sorunlara dikkat çekti:

KÜRT HALKINA BU TERCİH VERİLMELİ

"En azından Kürt halkının bu "hakkı" olduğunu, tercihini istediği yönde kullanabileceğini bilmesi, birlikte yaşamanın "bir mecburiyet" olmaktan çıkması gerek, "mecburiyet" asla ama asla huzur ve mutluluk getirmez, sorun getirir yalnızca.

Bütün mutsuzlukların ve sorunların kaynağı "mecburiyettir" bence, insanları istemedikleri şeye mecbur etmektir, hatta istediğimiz herhangi bir şey bile "mecburiyet" haline gelse bunaltır bizi.

Kürtleri ayrılmaya "mecbur" ederseniz gene sorun çıkar. Mecburiyeti çıkartalım hayatımızdan, bırakalım insanlar istediklerini açıkça söyleyebilsinler, istiyorlarsa ayrılabilsinler, birlikte yaşayacaklarsa bu özgür iradeleriyle olsun.

Eninde sonunda bu ülkede bu "mecburiyetler" baskısı ve "ayrılıkçılığın" yasak olması bitecek. Bir an önce bitirip, sözü bu ülkede yaşayanlara bırakın. Kararlarını versinler. Biz huzurlu bir hayat göremedik bari bizden sonrakiler öyle bir hayat yaşasınlar."

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor