Alper Görmüş'e göre Baransu casus mu?

Mehmet baransu'un "casusluk" iddiasıyla yargılanacağı Taraf soruşturmasına eski Taraf'çılardan Alper Görmüş de tepki gösterdi...

GAZETECİLER.COM
Taraf gazetesinin yayınladığı MGK belgeleri ve MİT arşivine girmiş fişleme kayıtları için başlatılan soruşturmaya eski Taraf'çılardan Alper Görmüş'ten de tepki geldi.

"YOK ARTIK DEDİRTEN SUÇ İSNATLARI YASAL DEĞİLDİR"

Görmüş, Türkiye gazetesindeki köşesinde Mehmet Baransu'nun "askeri ve siyasi casusluk" iddiasıyla suçlandığı soruşturmayı eleştirdi. Görmüş "yasal”ı bu kadar esnetmek, oradan da “yok artık” dedirten suç isnatlarına sıçramak “yasal” değildir." dediği yazısında "Umarım bu girişim daha fazla yol almadan bir noktada durdurulur." çağrısı yaptı.

İşte Görmüş'ün yazısındaki ilgili bölüm:

Çok zorlama, çok tehlikeli, çok yanlış bir girişim bu.
Gazetecilik “sır ifşa etme” mesleğidir ve kamusal önemin bariz olduğu durumlarda, gazeteciler icabında bedelini yüklenerek yasaların “suç” saydığı “ifşa”lardan da kaçınmamalıdır.
Fakat bir gazeteci, elindeki haberin bu nitelikte bir haber olduğuna ve onu yayımlamaya karar verdiğinde, karşılaşacağı müeyyidenin yasalarda tarif edilenin çerçevesi içinde kalacağını bilmelidir. Örneğimizde olduğu gibi, keyfî ve olmayacak suç isnatlarında bulunmak, sadece o gazeteciye değil bütün gazetecilere verilmiş bir gözdağı olarak yorumlanır... Bu, gazetecileri belirsizliğe ve onun üzerinden otosansüre sürüklemek anlamına gelir ki, sonuçları hiç hayırlı olmaz.
Ben, gerçekliği konusunda hiçbir itirazın bulunmadığı haberlerin, hangi sırrı deşifre ederse etsin takibata uğramaması gerektiğini düşünüyorum... Yani, yayımlanmasının suç olduğu yasalarda belirtilmiş bir belgeyle ilgili olarak soruşturma yürütülmesini “yasal” saysam da kendi ölçülerim içinde “meşru” saymıyorum.
Ne yazık ki bu şimdilik sadece ülkemiz için değil dünya için de naif bir temenniden öteye gitmiyor.
Fakat “yasal”ı bu kadar esnetmek, oradan da “yok artık” dedirten suç isnatlarına sıçramak “yasal” değildir.
Umarım bu girişim daha fazla yol almadan bir noktada durdurulur.

ALPER GÖRMÜŞ'ÜN TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Salih Tuna: Ne yapmalı