Alkışlar Umur Talu için çünkü...

Umur Talu, ast subayların sorunlarını kuşatan yazılarıyla Genelkurmay'ın hedef olsa da bizim alkışlarımızı aldı...

GAZETECİLER.COM
Son günlerde eski bir geleneğin rüzgarları esiyor medyada. Genelkurmay imzalı ve basını hedef alan bildiriler ardı ardına geliyor. İlk yapılan açıklama Bekir Coşkun ve Ümit Kocasakal'ı hedef alırken ikinci bildiri çok daha farklı bir temaya dayandığı gibi Umur Talu'yu hedef aldı. Coşkun ve Kocasakal, orduyu pasif olmakla suçlayıp AKP'nin üstüne gitmemesi nedeniyle eleştirdikleri için "Allah ıslah etsin" diyerek kendilerini Genelkurmay'la başbaşa bırakıyoruz.

Karargahın Umur Talu'ya yönelik tepkisi çok daha farklı bir tartışma alanına işaret ediyor. Talu'un devletin ve güç odaklarının imtiyazından yoksun toplumsal kesimlere yönelik duyarlılığı sadece Kürtleri, Alevileri, işçileri, kadınları, yoksulları değil astsubayları da kuşatıyor. Habertürk yazarı istikrarlı bir şekilde ast subayların kronikleşen sorunlarını gündeme getiriyor, çarpıcı örnekleri okurlarıyla paylaşarak konuya dikkat çekiyor, mağdurlara söz veriyor.

Sorun şu ki, bu tutum ast subaylardan övgü alsa da Genelkurmay'ı fena halde geriyor. Karargah, gün içinde yaptığı açıklama ile isim vermeden Talu ve benzer tutum alan yazarları topa tuttu, "işimize karışmayın" dedi. Ancak anlaşılan bu da Genelkurmay'ı kesmemiş olacak ki kendi personelinin Umur Talu'nun yazılarına erişimini engelledi.

Umur Talu, sonuna kadar haklı olduğu bir tartışmada uğradığı sansürle bir şey kaybetmiş değil. Ast subaylar ne yapar eder o yazılara erişir bir şekilde. Bu yasak sadece Talu'nun değerine değer katar, yazılarını hakkaniyet ve adaletin temsil edildiği bir mecraya dönüştürür. Umur Talu, ast subayların sorunlarını kuşatan yazılarıyla Genelkurmay'ın hedef olsa da bizim alkışlarımızı aldı...