Alkışlar Uğur Meleke için çünkü...

Milliyet yazarı Uğur Meleke de konuya dönük esaslı çıkışlarıyla sosyal medyanın gözde isimleri arasına girdi.

GAZETECİLER.COM
Şike soruşturmasında skandal üstüne skandal yaşanırken spor medyasının bir kısmı cacık yapsa da bir kısmı ise adeta tarihe not düşen bir tutum alıyor. Milliyet yazarı Uğur Meleke de konuya dönük esaslı çıkışlarıyla sosyal medyanın gözde isimleri arasına girdi.

Yıldırım Demirören başkanlığındaki Federasyonu ve ağır biçimde eleştiren Meleke, bir çok meslektaşından farklı olarak aynı zamanda patrona da çakmış oluyor. Milliyet ve Vatan'ın sahibi olan Demirören'e yönelik yapılan en derli toplu eleştiriler Milliyet yazarı Meleke'nin kaleminden çıkıyor ki bu bile başlı başına bir değer ifade ediyor. Meleke'nin eleştirilerinde futbolun evrensel gelenekleri ve bu geleneğin yarattığı değerler öne çıkıyor. Geçtiğimiz akşam 5N 1K'da konuşan Meleke şikenin örtbas edilmesinin gerekçesi olarak endüstriyel futbolu gösterenlere cevap olarak "Futbolun ekonomisini kurtarırken futbolun ahlakını batırıyoruz." dedi ve bir anda twitter'da tozu dumana kattı. Çünkü insanlar gerçeğin güçlü bir şekilde ifade edilmesi karşısında kayıtsız kalamıyor.

Uğur Meleke, tartışmanın hukuksal ve endüstriyel yüzüne karşın futbolun kendi geleneği ve ahlakına vurgu yapan tutumu ve bu tutumu Demirören'in gazetesine taşıyan dürüstlüğüyle alkışı hakediyor...