Alkışlar Nihayet Dergi için...

Müslüman kadınların kıyafetleriyle uğraşmaktan müslüman erkeklerin es geçildiği bunca zamandan sonra Kasım sayısını "Kamusal Alanda Müslüman Erkekler" konusuna ayırdığı için alkışı haketti.

Modernleşmeyle birlikte müslüman kadının giyimi kuşamı hep tartışma konusu olageldi. Türbandı, şaldı derken son yıllarda çıkan tesettür moda akımlarının da etkisiyle muhafazalar camianın en çok eleştirilen mevzularından birisiydi.

Kadınları konuşmaktan bir türlü erkeklere sıra gelmiyordu anlayacağınız.

Taa ki Nihayet Dergi bu konuya el atana kadar.

Fatma Barbarosoğlu ve Nazife Şişman'ın öncülüğünde çıkan Nihayet Dergi'nin Kasım sayısı "Kamusal Alanda Müslüman Erkekler" dosyasıyla karşımıza çıktı.

Dergide müslüman erkeklerin kıyafetlerindeki dönüşümler incelenirken, sosyolojik olarak görmezden gelinen bir konuya da parmak basılmış oluyor.

Doğrusu hem Fatma Barbarosoğlu hem de Nihayet Dergi, bunca zamandır bile isteye es geçilen böylesi bir konuyu gündeme taşıdıkları için alkışı hakediyor.

KİMLER NELER YAZDI?

İsmail Kara, Erkeklere de 'Başörtüsü' yazısında erkek tesettürünün daima dönüşmeye meyyal ahvalini yazarken, Cihan Aktaş Tesettür Beraberliği'nde kadın ve erkeklerin tesettür birlikteliğini yazdı.

M. Fatih Karakaya Giyinmenin Ekonomi-Politiği, Selim Demirci Muhafazakarlığa Din-Dar Geldi, Osman Bülent Manav"Carpe Diem" vs. "Hûş Der Dem" yazılarında muhafazakar erkeklerin kıyafetlerinde meydana gelen dönüşümü ele aldı.

Devlet Opera ve Bale'den emekli, şimdilerde Fatih Çarşamba'da terzilik yapan Hüseyin Yörük ile mütedeyyin erkeklerin giyim kuşamları üzerine : Slim Fit ya da Selim Fit.

Farklı yaşlardaki erkeklerin kendi kıyafetleri ve modern kıyafetler üzerine değerlendirmelerini iki soruşturma altında:

Şalvardan Pantolona, Pantolondan Şorta, Ya Sonra...

Kararsız Kimlikler, Kararsız Kıyafetler

Diriliş dizisi oyuncularıyla dizideki kostümleri ve gündelik kıyafetleri üzerinden erkek gardırobu: Şapkayı Alan Başı da Alır.

Zaman Tünelinde Seyrüsefer: Erkek Gardırobundan Gelip Geçenler yazısı erkek kıyafet modasında tarihi bir yolculuk...