Alkışlar Nihal Bengisu Karaca için çünkü...

Nihal Bengisu Karaca, sadece ve sadece "KİM?" sorusuyla bile çok daha farklı ve çok daha ahlaklı bir pozisyona geçmiş oldu.

GAZETECİLER.COM
Wall Street Journal'ın iddiasıyla başlayan Uludere tartışması köşe yazılarına da damgasını vurdu. Ancak onca köşede öne çıkan refleksin büyük ölçüde hükümeti korumak olduğu da gözden kaçmıyor. Lobi tartışmaları içinde karambole giden hayati sorulara yanıt arayan pek az kalem var.

Gazete Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca konuyu köşesine taşıdığı yazısında WSJ, Pentagon, Beyaz Saray, Şam, Kandil, Ankara arasında dolaşıma giren lobi tartışmaları ve komplo teorileri arasında kaybolmamış ve sorulması gerek asıl soruyu sormuş: KİM?.. Karaca, yazısının başlığında ve sonunda tartışmanın derin dehlizlerinde okuyucuyu yormak yerine "iyi de kim yaptı arkadaş?" diye sorarak asıl konuşulması gerekeni ıskalamadı. Karaca, hayatını kaybeden köylülerin yakını Ferhat Encü ile yaptığı görüşmeyi de okurlarıyla paylaşırken olaya Roboski'den nasıl bakıldığını da aktarmış oldu.

Bu soruyu Özgür Gündem ya da BirGün de soruyor zaten ancak ana akım ve muhafazakar medyanın tutumu lobi tartışmaları içinde çılgınca eğlenmekten öteye gitmiyor. Nihal Bengisu Karaca, sadece ve sadece "KİM?" sorusuyla bile çok daha farklı ve çok daha ahlaklı bir pozisyona geçmiş oldu. Karaca, Meselenin esasına temas eden sorusuyla alkışı haketti...

Karaca'nın yazısını okumak için