Alkışlar Muhteşem Yüzyıl için çünkü...

Meral Okay'dan sonra ne yaparlar ne ederler bilemeyiz ama bu sezon alkışı herkesten çok hakettiler...

GAZETECİLER.COM
Bütün yerli diziler sezon finallerini yaparak ekrana yaz arası vermeye başladı. Bazıları yeni sezonda yeniden seyirciyle buluşacak, çoğu ise tümüyle yalan oldu bile. Sezonun tümüne baktığımızda hangi dizi sektöre liderlik yaptı sorusu da net bir yanıt bulmuş gibi gözüküyor.

Sezona Show TV'de başlayan ancak sonrasında Star TV'ye geçen Muhteşem Yüzyıl, hemen her bölümünde standartları koruyarak sektörün en güçlü markası oldu. Diğer diziler içinde başarılı olan, hedefine ulaşan bazı yapımlar var elbette. Behzat Ç. gibi son nefeste dağılan ama güçlü bir sezon geçiren, Kuzey Güney gibi iyi başlayıp çabuk tükenen, Keşanlı Ali gibi kötü başlayıp kötü devam edip kötü bitiren onca dizi arasında Muhteşem Yüzyıl özel bir sayfayı hakediyor.

Sezon içinde kanal değiştirmelerine karşın çıtayı düşürmediler. Senaristinden oyuncusuna, yönetmeninden sanat ekibine kadar dizi standartlarımızı değiştirdiler. Adam gibi çekilmiş ilk rüya sahnesine imza attılar, Mohaç seferi gibi büyük bütçeli sahneler çektiler. Meral Okay'dan sonra ne yaparlar ne ederler bilemeyiz ama bu sezon alkışı herkesten çok hakettiler....