ALKIŞLAR; Mehmet Barlas için çünkü...

Oysa medyadaki "Barlas hasetleri"ne sorsanız mutlaka kesin bir önyargı ile, "tabii ki politikacıyı tercih eder" diyeceklerdir...

Sizin hiç "kıskandığınız" birini alkışladığınız oldu mu?..
Sanırız olmamıştır...
Ama hemen hepimiz "gıpta ettiğimiz" nice insanı avuçlarımız şişinceye kadar alkışlamışızdır...
Şu satırları okur musunuz?..

Şarkıların gözü kör olsun

Benim aklımda ise Bodrum'da bir hafta tatil yapan ve her dakikasını bana ayıran Bekir Ünlüataer'den dinlediğim şarkıları yeniden dinlemek vardı.
Bu vesile ile Bekir Ünlüataer'in gerçekten güzel besteleri olduğunu da öğrendim ve onları kendi sesinden dinleyip kaydettim.
Bir akşam aynı masada Mazhar Alanson da, Bekir Ünlüataer de benim konuğumdular.
Bir sabah da Gündoğan plajındaki bir kahvede Melihat Gülses, Necip Gülses ve Bekir Ünlüataer'le birlikte oturup, Dede Efendi'den Alaeddin Yavaşça'ya uzanan alandaki büyük bestecileri konuştuk.
Ben de onlara iPodumdan dinlettim sözü geçen besteleri. Yazlık Bodrumluların mutluluğunu böyle konuklar artırır. Mesela Rauf Tamer de iki günlüğüne gelip geçti Bodrum'dan.

Bu satırların sahibi Mehmet Barlas...
Barlas'a "vır vır vır konuşan ama dünyaya hükmeden bir politikacıyla mı olmak istesiniz bir masada; yoksa sevdiğiniz eserleri en güzel şekilde terennüm eden bir sanatçıyla mı?" diye sorsalar; cevabı büyük ihtimalle "ilk hakkımı sanatçıdan yana kullanırım" olacaktır; sanırız...
Oysa medyadaki "Barlas hasetleri"ne sorsanız mutlaka kesin bir önyargı ile, "tabii ki politikacıyı tercih eder" diyeceklerdir...
Bekir Ünlüataer, Melihat Gülses, Necip Gülses'i konuk edip Dede Efendi'den Alaeddin Yavaşça'ya uzanan alandaki büyük bestecileri konuşan ve bazı eserleri de mutlaka dinleyen Barlas'a gıpta etmeyelim de, kimi "politikacılara ibadet eden" gazetecilere mi gıpta edelim?..
Hâsılı...
Biz de işte böyleyiz...
Hem gıpta eder hem alkışlarız...
Kimi mi?..
Mehmet Barlas'ı...