Alkışlar İhsan Eliaçık için çünkü...

Yüzünü-sesini-dilini, topluma değil iktidara göre akord eden aydın geleneği olduğu gibi duruyor ama hemen karşısında da İhsan Eliaçık var.

GAZETECİLER.COM
Muhafazakar aydınlar arasında zaten farklı bir yerde konumlanan İhsan Eliaçık daha çok sosyal medyada ifade ettiği fikirlerle gençlik içinde hayli çarpıcı bir karşılık buldu.

Hem iktidara hem islamcı geleneğin aydın modeline radikal eleştiriler yönelten Eliaçık, sağ değil sol değerler üzerine kurduğu müslüman kimliğiyle İslamcı gençler arasında yükselen bir popülariteye sahip. Öyle ki Eliaçık’ın ‘Abdestli Kapitalizm’ fikrinden etkilenen "İslamcı devrimci gençlik" ayetler ve hadisler eşliğinde 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptı. Türkiye'deki hakim olan İslamcı düşünce geleneğinin dışında duran Eliaçık, aydın-toplum ilişkisinde de esaslı bir alternatif vaadediyor. Yani edilgen, talep etmeyen, eleştirmeyen, sadece umutla bekleyen, yüzünü-sesini-dilini, topluma değil iktidara göre akord eden aydın geleneği olduğu gibi duruyor ama hemen karşısında da İhsan Eliaçık var.

Eliaçık, hem soyal medyada bulduğu çarpıcı karşılık hem de başka türlü bir aydın olma çabasıyla alkışı haketti...