Alkışlar Habertürk TV için çünkü...

Habertürk ekranındaki Kürt sorunu tartışmalarını da rakiplerine göre çok daha sahici ve etkili oluyor...

GAZETECİLER.COM
Hükümetin medya patronlarına verdiği 'terör ayarı'ndan sonra haber kanallarında BDP temsilcilerine dönük örtülü bir ambargo uygulanmaya başlanmıştı. Her akşam Kürt sorunu ve BDP temalı sayısız açık oturumun yapıldığı haber kanalları konuyu muhattabı olmadan tartışmakta da bir sakınca görmezken durum giderek bir statükoya dönüşmeye başladı.

Bütün kanalların fire vermeden sadakatle uyguladığı ambargo statüko olma yolunda ilerlerken Habertürk TV oyunu bozmuş gözüküyor. Kanal her hafta BDP'li vekillere canlı yayında söz hakkı tanırken Ahmet Türk, Şerafettin Elçi, Sırrı Süreyya Önder gibi etkili isimlerleri canlı yayında ağırlamaktan çekinmiyor. Refiklerinden belirgin bir farklılık gösteren bu tavır Habertürk ekranındaki Kürt sorunu tartışmalarını da rakiplerine göre çok daha sahici ve etkili kılıyor.

Habertürk
ekranı hükümetin açıktan uyarısıyla ortaya çıkan BDP ambargosunu delerek hem ifade özgürlüğüne esaslı bir katkı sunuyor hem de rakiplerinden bir adım önde gazetecilik yapmış oluyor. Habertürk TV alkışı haketti...