ALKIŞLAR; Enver Aysever için

Eşlerden birinin en Batı'da, diğerinin en Doğu'da görev yaptığı "ayrı çiftler" bile vardı ve bakanlık

Enver Ayser "ölü sezon" dediğimiz, "yıldız televizyoncular"ın "tatil" için ara verdikleri bir dönemde "zaman doldurmak" için başladığı "Aykırı Sorular" programında "kalıcı" olabilmenin bütün şartlarını yerine getiriyor.
"Ölü Sezon" programında TV alıcısını açmaya bile üşenenler artık hemen her akşam zapping aletinde CNNTÜRK'ün bulunduğu kanalın numarasını basıp Aysever'in konuklarından güncelle ilgili "doğru" bilgi almak için sabırsızlanıyorlar...
Dün akşam da önce (saat 20.00'de) "Muhafazakâr Medyanın en özgürlükçü" yazarlarından biri olan Hidayet Tuksal'ı konuk etti.
Ajite etmeden ama doğru cevaplara ulaşabilmek adına adeta kaşıyarak fikirlerini açmasını sağladı.
Elbette görüşler Tuksal'ın kişisel düşüncelerinin ürünüydü ama gördük ki "İslâm" dinini inandıkları gibi yaşayanların demokrasi için de Laik sistem için de tehlikeli bir yanları yok...
Daha sonra (20.44) Prof. Yankı Yazgan'ı - ki konusunun (çocuk ergen psikolojisi) en başarılı uzamanlarından biridir-; konuk aldı.
Tabii ki 4+4+4 diye bildiğimiz yeni eğitim programını tartıştılar.
Ancak...
Biz en çok da Enver Aysever'in bir ara evli öğretmenler çiftlerin birbirlerinden koparmalarına ilişkin sorusuna verilecek cevap üzerine kilitlendik. Çünkü en az 4+4+4 sistemi kadar tartışılması ve tabii ki mutlaka çözüme ulaştırılması gereken gerçek bir sorundu.
Eşlerden birinin en Batı'da, diğerinin en Doğu'da görev yaptığı "ayrı çiftler" bile vardı ve bakanlık bu öğretmenlerden "başarılı görev yapmalarını" istiyordu.
Yazgan Hoca da Aysever de bu zulmün niçin bitmesi gerektiğini öyle güzel anlattılar ki; umarız Bakan da (en azından o bölümü) izler ve evli öğretmenlere nasıl bir zuşmü reva gördüklerini anlar...
Ya da bunu zaten kasten yapıyorlarsa insafa gelir.
Hâsılı;
Yeni sezonda da Aykırı Sorular'ın ekranlarda kalması dileğimizle ALKIŞLAR; Enver Aysever için