Alkışlar Cemal Uşşak için çünkü...

Uşşak, muhafazakar düşünce dünyasında sarsıcı tartışmalar açmaya devam ederken Kürt sorunundan sonra gündemdeki Ermeniler ve 1915 olaylarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

GAZETECİLER.COM
Muhafazakar aydınlar arasında son günlerin en çok konuşulan ismi olan Cemal Uşşak, Radikal'den Ezgi Başaran'a verdiği röportaj kadar önemli bir başka röportajı da CNN Türk canlı yayınında Şirin Payzın'a verdi.

'Biz dindarlar Kürtlerin acılarını hissedemedik' diyerek dikkatleri üstünde toplayan Uşşak, muhafazakar düşünce dünyasında sarsıcı tartışmalar açmaya devam ediyor. Uşşak gündemdeki Ermeniler ve 1915 olaylarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptığı programda muhafazakar medyada esmekte olan rüzgarın aksine "Fransa'yı değil kendimizi konuşalım" dedi. "Tamam soykırımı kabul etmiyoruz, peki neydi bu olan biten? Bir adı bile yok mu bunun? Neyse adı söyleyelim ve ortak acı olarak kabul edelim." diyen Uşşak muhafazakar basına hakim olan geleneksel devletçi reflekslerin aksine 1915'le yüzleşme çağrısı yaptı.

Alparslan Türkeş'in ortak anıt önerisini hatırlatan Uşşak, doğup büyüdüğü evinden koparılmış bir Ermeni'nin acısını tarif etti, bu acının 4. kuşak bir Ermeni gencinde nasıl yaşandığını anlattı, tanıklıklarını paylaştı, artık bu acıya saygı duyacaj olgunluğu göstermemiz gerektiğini vurguladı. Uşşak, konuya geleneksel devlet çizgisinde yaklaşan kükümeti eleştirmedi belki ama hükümetin yürüttüğü politikanın aksi yönde bir perspektif sunarak angaje olmadığını da gösterdi.

Uşşak, 1915 olaylarını Fransa ve Sarkozy histerisinin gölgesinden çekip çıkartan olgunluğuyla alkışı haketti...