Alkışlar Can Dündar için çünkü...

Dündar, refiklerinden farklı olarak Kürt sorunu ve ifade özgürlüğü konularında gazetesinin de ana akım medyanın da sınırlarını aşıyor.

GAZETECİLER.COM
Ana akım medyadaki muhalif yazarlar arasında son dönemin öne çıkan ismi Can Dündar cepheyi genişleterek yola devam ediyor.

Yılmaz Özdil, Emin Çölaşan, Ertuğrul Özkök gibi yazarların muhalif duruşlarına karşın demokrat bir kimliğe ve iddiaya sahip olmamaları kendilerini hayli sınırlı bir alana hapsediyor. Can Dündar ise daha kuşatıcı bir muhalefetle Milliyet'in en etkili yazarları arasında yer alırken kendi sınırlarını da giderek genişletiyor. Refiklerinden farklı olarak Kürt sorunu ve ifade özgürlüğü konularında gazetesinin de ana akım medyanın da sınırlarını aşıyor. Son dönem yazılarıyla muhafazakar yazarlardan aldığı tepkiler Dündar'ın karşılığı güçlü olan bir pozisyon almış olduğunu da gösteriyor.

Milliyet
yazarı "Ahmet Türk’ü çok ararsın Devlet Baba!" başlıklı Nevruz'a ve sonuçlarına dönük devlet ezberi dışında bir şeyler söyleyen ender yazarlardan oldu ve alkışı haketti...