Alkışlar Alper Görmüş için çünkü...

Taraf yazarı Alper Görmüş dünkü yazısı ise olan bitenin perde arkasına dair somut veriler sunarak sürecin en ilginç yazılarından birine imza attı.

GAZETECİLER.COM
MİT depremiyle başlayan süreç medya okumaları üzerinden anlam kazanırken gazete köşeleri sayısız yorum, iddia ve komplo teorisine sahne oldu. Taraf yazarı Alper Görmüş dünkü yazısı ise olan bitenin perde arkasına dair somut veriler sunarak sürecin en ilginç yazılarından birine imza attı.

Görmüş, Yeni Şafak'ta Yasin Doğan ismiyle köşe yazan ve hükümetin en önemli isimleri arasında sayılan Yalçın Akdoğan'ın yazısının kodlarını deşifre ederken bütün medyanın atladığı bir detayı deşifre etti. Akdoğan'ın bir çok yazar tarafından alıntılanıp çözümleme konusu olan yazısının aslında kimi muhattap aldığını Görmüş'ten öğrendik. Hükümet ile cemaat arasındaki gerilimin hangi tartışmanın içinde genişlediğini de Görmüş'ün yazısından öğrendik. Tarafların karşılıklı rahatsızlıkları ve talepleri de aynı yazıda büyük ölçüde açıklığa kavuşuyor.

Alper Görmüş sürece ışık tutmasına ve bütün medyanın gözleri önünde yürümesine karşın kimsenin farketmediği bir polemiği köşesine taşıyarak alkışı haketti..