ALKIŞLAR; Akın İpek için

Akın İpek de Hizmet'e (Gülen Cemaati) yakınlığıyla biliniyor ve gazetesiyle televizyonlarında Hizmet'e yakın gazetecileri istihdam ediyor.

Evvelden de böyle miydi; yani eskiden de gazeteciler, yazarlar, televizyoncular irbirlerinin ekmekleriyle oynarlar, "onu işe alırsan..." diye medya patronlarını tehdit ederler miydi bilemeyiz ama bu çirkin yöntem son yıllarda medya hastalığı.
Candaş Tolga Işık ulusalcı bir gazeteci / yazar olduğunuz gizlemiyor. Akın İpek de Hizmet'e (Gülen Cemaati) yakınlığıyla biliniyor ve gazetesiyle televizyonlarında Hizmet'e yakın gazetecileri istihdam ediyor.
Candaş Tolga Işık gibi seküler bir gazeteciyi KanalTürk'e transfer etmek isteyince Cemaat'e ve hükümete yakın bazı gazeteci/yazarlarla (ki en çok da İpek Medya Gurubu ve Zaman /Samanyolu çalışanları) birlikte kimi bakanların da baskısına maruz kaldı. Buna rağmen Candaş Tolga Işık'la ilgili verdiği karardan vazgeçmedi ve Işık'a kanalında iş imkânı verdi.
Dün gece ilk programını yapan ve ünlü işadamı müteahhit Ali Ağaoğlu'nu konuk eden Candaş Tolga Işık konusunda verdiği karardan vazgeçmeyen, bütün baskılara göğüs gererek sağlam bir medya patronu karakteri sergileyen Akın İpek'i alkışlıyoruz.