Ali Murat Güven yazarlığı bırakıyor

Muhafazakar camianın önde gelen sinema yazarlarından Ali Murat Güven, 2010 yılının ilk yarısında mesleği bırakacağını açıkladı.

Muhafazakar camianın önde gelen sinema yazarlarından Ali Murat Güven, 2010 yılının ilk yarısında mesleği bırakacağını açıkladı.
 
Halen Yeni Şafak gazetesinde haftada bir sinema sayfası hazırlayan Güven, bugünkü yazısında “sinema yazarlığı”nı bırakacağını belirtti. 

İŞTE O YAZI: 

Yüce Yaradan son anda kaderimi bir başka yöne doğru çevirmez ise önümüzdeki mart ayının sonlarına doğru "sinema yazarlığı" mesleğini temelli olarak bırakıyorum. Eğer kendim ve ailem için sağlıklı bir çıkış yolu bulabilirsem, yanı sıra "gazetecilik" mesleğini de…

Üzerinde uzun bir süre düşünerek vardığım bu zor kararın gerekçelerini, dost sinema sitelerinden biri olan için yazdığım "Benim için 'tamam' ya da 'devam' yılı: 2010" başlıklı bir makalede ayrıntılı olarak anlattım. Ayrıca, beni Facebook'taki profilimden takip eden gönül dostlarım da son günlerde oraya eklediğim yazılar aracılığıyla meseleyi yakından biliyorlar zaten…

Bu yüzden, sırası ancak haftada bir gelen ve onu da sizlere yararlı olabilecek malzemelerle nasıl en ideal biçimde doldurabileceğimin hesaplarını yaptığım bu sayfayı, sinema sektörü ve İslâmî camiâyla kişisel hesaplaşmamı (daha doğrusu, bu çevrelerdeki duygusal hezimetimi) anlattığım uzun bir yazıyla boydan boya kaplamak istemedim.

Dileyenler, "teslim bayrağı"nı neden çektiğimizin öyküsünü oradan okuyabilirler. Nihai vedâma kadar da bu konuda bir daha konuşmayacağım, yazmayacağım.