Ali Eyce

Yeni Asır, Sabah, Takvim

Yeni Asır'dan Ali Eyce, bugün yaptığı haber ile hem Sabah hem Takvim hem de kendi gazetesi Yeni Asır'ın manşetinde.

Eyce, İzmir'de görülen 'Gizli Belge ve Bilgi Bulundurma' davasında 2 numaralı sanık olarak yargılanan Narin Korkmaz ve avukatı Çağrı Çetin ile konuştu.

Mahkemenin geçen haftaki duruşmalarında paralel yapıya mensup polislerin kurduğu kumpasın görüntülerinin ortaya çıkmasıyla rahat nefes alan Narin, "Bu görüntüler ilk duruşmada izlenseydi, bu dava hiç buralara gelmezdi" dedi. Davanın, paralel yapının bir kumpası olduğunun artık net olarak ortaya çıktığını dile getiren Narin, "Paralel polis, paralel savcı, paralel hakim, bermuda üçgeni gibiydi. 17 Aralık'tan sonra ise her şey ortaya çıkmaya başladı. 'Bu bir komplodur, birbirini tanımayan insanları bir araya getirip çete yarattılar' dedik. Bize kumpas kurulduğunu hep söyledik. Ben onların ipliğini pazara çıkaramadım ama onlar kendi kameralarına yakalandılar" dedi. Bu kumpası kuran paralel yapıya mensup kişilerle sonuna kadar mücadele edeceğini ifade eden Narin Korkmaz, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, paralel yapı için 'İnlerine gireceğiz' demişti. Ben de mücadele edip inlerine kadar gireceğim" dedi. Kokmaz, yaşadıklarını ve gelinen noktayı anlattı.

Eyce, Askeri Casusluk Davası diye bilinen ve aylarca Türkiye gündemini etkileyen davanın 1 numaralı ismi ile yaptığı röportajın üç gazeteye birden manşet olması ile günün muhabiri oldu.