Ali Bayramoğlu: Şahin Alpay'dan Gülenci, darbeci üretebilir misiniz?

"Tavrı, düşünceleri gözaltına alınmasına yol açar mı? Bunlar Gülen örgütüne bilerek yardım ve yataklık yaptığına delil olabilir mi?"

GAZETECİLER.COM -  15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında Zaman Gazetesi'nin eski yazarlarından Şahin Alpay da gözaltına alındı.

'68 kuşağının bilindik isimlerinden biri olan Proleter Devrimci Aydınlık dergisinin yazarlarından, Perinçek liderliğindeki TİİKP'nin yöneticilerinden, 1982 - 1992 arasında Cumhuiryet, 1993 - 94 arasında Sabah, 1994 - 2001 arasında Milliyet gazetesinde yazan 1993 yılında bir süre CHP danışmanlığı yapan Şahin Alpay'ın entelektüel kişliğine dikkat çeken Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, köşesinden bu gözaltı kararını eleştirdi.


"Ölçü kaçıyor mu? İşin içine öfkeler, husumetler karışıyor mu? Kurunun yanında yaş da yanıyor mu? Veya kimi örtülü kalan cemaatçiler bu temizlik vesilesiyle, yeniden alttan gelen adamlarına yol açma faaliyetinde bulunuyor mu?

Basında dün ikinci takibat listesi yer aldı. Bu listede bulunan Şahin Alpay gözaltına alındı. Basına yansıyan haberlere göre, listede, Hilmi Yavuz, Ahmet Turan Alkan gibi isimler var.

Şahin, yıllardır Zaman gazetesinde yazar. Gülen'in masum bir din adamı olduğunu inanmıştır (inandırılmıştır), bunu söyler durur. Hükümete sert muhalefet eder. Söz, fikir, düşünsel etki düzeyinde cemaatçiler tarafından muhtemelen kullanılmıştır.

Ama Şahin Alpay'dan Gülenci, darbeci üretebilir misiniz?

Böyle bir manasızlık olabilir mi?

Tavrı, düşünceleri gözaltına alınmasına yol açar mı? Bunlar Gülen örgütüne bilerek yardım ve yataklık yaptığına delil olabilir mi?

Eğer böyleyse, yardım ve yataklık suçundan siyasi iktidar ve siyasi parti sorumluları dahil olmak üzere, gözaltına alınmayacak kim kalır?"