Akşam'ın 'edepsiz' yazarı kim?

Başbakan Erdoğan 'AK Parti'ye AKP diyen edepsizdir' dedi. Akşam yazarı bu sözler sonrası kendini 'edepsiz' ilan etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisine AKP denilmesine fena halde içerliyormuş. Bu sıkıntısını dünkü konuşmasında dile getirdi. Partimizin kısaltılması 'AKP değildir AK Parti'dir' diyen Erdoğan, buna rağmen 'AKP' diyenleri de edepsizlikle suçladı.

Erdoğan'ın sözleri, Akşam Gazetesi yazarı Mehveş Evin'i öfkelendirdi. Evin, bu sözler sonrası kendini 'edepsiz' ilan etti. 'Evet ben bir edepsizim, çünkü Başbakan Tayyip Erdoğan'a göre 'AKP'ye AKP diyen', pardon, AK Parti'ye AKP diyenler edepsiz!' diyen Evin, Başbakan'a bir kaç soru yöneltti.

(...) Başbakan’ı tanıyanlar, partisine ‘A-KE-PE’ denmesinden hoşlanmadığını bilir… Hatta basın, AK Parti diyenler ve AKP diye kısaltanlar olarak, görünmez bir duvarla ikiye ayrılmıştır. AKP diyen bu yüzden otomatikman ‘Başbakan muhalifi’, AK Parti diyen de ‘Başbakan'ın nazik sinirlerini incitmek istemeyen taraftarları’ olarak algılanır! Ancak benim gibi 'edepsizler' gerçekten neden illa ki daha uzun bir versiyon olan ‘AK Parti’ denmesinde ısrar edildiğini, aradaki nüansı anlayabilmiş değiliz.

Başbakan’ın AKP diyenlere ‘edep dışı’ davrandıklarını söylemesindeki gerekçesi de şu: ‘.. Çünkü bizim Yargıtay Başsavcılığı’nda olan kısaltılmış adımız AK Parti'dir. Herkes bunu böyle yazmaya mecburdur. Böyle yazmıyorsa bu edebe, adaba sığmaz. Benim yasal olarak kısaltılmış adım neyse, onu söylemeye mecbursun.’

Hayır efendim, kimse Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Yargıtay’ca kısaltılmış adını telaffuz etmeye mecbur değil! Sokaktaki insan için, ister taraftarı olsun, ister düşmanı olsun, partinin kısaltılmış ismi A-KE-PE'dir!

AK Parti kısaltmasını, iktidar partisi mensupları ve ‘yakın’ gazeteci-bürokrat tayfası dışında kimseden, ama hiç kimseden şimdiye kadar duymadım. İsterse Başbakan en iyisi sokakta bir anket yapsın, kime oy verdin diye sorsun. Bakalım kaç insan ‘AKP’, kaç insan ‘AK Parti’ diyor.

Acaba Başbakan, AKP diyen kendi seçmenini de ‘edepsiz’likle suçlar mı? Onları fişler mi? Onlara artık 'saygı' duymaz mı?

Edepsizin merakı işte…