Akşam'da Kılıçdaroğlu çatlağı!

Akşam yazarı köşesinde Genel Yayın Yönetmeni'nin Kılıçdaroğlu için sarfettiği sözlerine neden katılmadığını yazdı.

Akşam yazarı Atılgan Bayar, bugün köşesinde ilginç bir başlık ile Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya neden katılmadığını yazdı.

"Genel Yayın Yönetmeni'me katılmıyorum" başlıklı köşesinde Bayar, Önder Sav'ın Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini kaset olayı ve Baykal'ın istifasından çok önce Şubat ayında yazdığını hatırlatıyor ve NTV'de konuşan Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya neden katılmadığını anlatıyor. 

Küçükkaya'nın Kılıçdaroğlu'nun 'yerel' özelliklerine vurgu yaparak, onun CHP'den beklenen global sıçramayı yapamayacağını, bu konuda Baykal'ın daha donanımlı olduğunu şeklindeki sözlerine Bayar "Bu teze muhalefet edeceğim..." diyor.

Bayar, Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' ve 'Kürt' olması nedeniyle "yerel"  olduğunu düşünenlere şöyle yanıt veriyor:

"Evet Kılıçdaroğlu 'Alevi' ve 'Kürt'tür ama; aynı zamanda İslami entelektüellerle de teması olan bir laik cumhuriyetçidir.
Bugün, Amerika'yı restore eden Obama; zenci ve Müslüman kökenli...
Katolik Fransa'yı restore eden Sarkozy; Yahudi kökenli...
Bu global eğilim perspektifinden baktığımız zaman, Kılıçdaroğlu figürünün hem global siyasetteki 'zamanın ruhu'na uygun bir figür olduğunu...
Hem de, Türkiye'nin ihtiyacı olan 'barış ve uzlaşma' Cumhuriyet'in restorasyonu süreci için bilinen en uygun profili taşıdığını görüyoruz...
Nasıl Tayyip Erdoğan, sistem dışında kalmış bir çevreyi merkeze taşıyıp, merkezi tahkim ettiyse..."

Atılgan Bayar'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları