Akşam yazarı iPad ile çaktı

Soru tablet yayıncılığın nasıl olacağı değil. Nasıl olacağı görmesini bilenler için üç aşağı beş yukarı bugünden belli. Soru ne zaman olacağı?

GAZETECİLER.COM - Cengiz Semercioğlu, satın aldığı gazeteler arasından Sabah'ı, Hürriyet'i ve Radikal'i çıkardığını yazmış. Bu gazeteleri artık kağıda basılı asıl versiyonlarından değil iPad için hazırlanmış dijital kopyalarından okuyormuş.

Böyle diyor Akşam yazarı Yurtsan Atakan. Semercioğlu'nun dört, beş gazetenin daha iPad versiyonlarını çıkarsa marketten gazete almaya ihtiyaç duymayacağını yazdığını söyleyen Atakan şöyle devam etti:

Cengiz yanılıyor tabii ki. Yanılmasının nedeni, tablet yayıncılığının doğasını kavrayamadan apar topar, sırf 'Bizim de var' demek için gazetelerinin iPad versiyonlarını hazırlayanlara kanması. Kağıda basılı gazetelerin görüntüsünü birebir iPad ekranına aktarmakla tablet yayıncılığı yaptıklarını sananları örnek alması.

(...) Soru tablet yayıncılığın nasıl olacağı değil. Nasıl olacağı görmesini bilenler için üç aşağı beş yukarı bugünden belli. Soru ne zaman olacağı? Konvansiyonel medya gaflet uykusundan uyanmadan mı olacak, yoksa yeni girişimciler palazlanmaya fırsat bulamadan mı?

Türk medyası ilk İnternet dalgasından 2000'deki global İnternet krizinin de etkisiyle fazla yara almadan kurtulabildi. Ancak sosyal medya ve tablet yayıncılığı dalgaları bana öyle geliyor ki medya dünyasına yeni güçlü oyuncular sokacak.