Akşam yazarı da 'Öcalan özgür olacak' diyor

Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, Abdullah Öcalan'ın özgür kalacağını yazdı.

BDP'nin seçim öncesi başladığı hem de seçim sonrası da sürdürdüğü 'özerklik' ısrarını eleştiren Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, eleştirilerine Öcalan'ın sözlerini kaynak gösterdi.

Öcalan'ın Milliyet Gazetesi tarafından yayınlanan "İmralı tutanakları"ndaki ifadelerini anımsatan Tayiz, şöyle yazdı:

"Abdullah Öcalan, demokratik özerklik meselesinin ne kadar hassas olduğunu daha çözüm sürecinin başında BDP heyetine ayrıntılı olarak anlattı. Kamuoyunda 'İmralı Zabıtları' olarak bilinen görüşme tutanaklarında Abdullah Öcalan'ın, bu konuda BDP'ye yaptığı uyarı şöyle geçiyor:"...(Demokratik özerklikle ilgili soru üzerine) Kolektif haklar ve Kürt reformu yasası yapılacak. Biz demokratik özerklikte ısrar edersek, bu sabote olur."

Kurtuluş Tayiz'in Öcalan'ın özgür kalacağına ilişkin sözleri ise yazısının sonunda saklı.

Sırrı Süreyya Önder'in İmralı'daki görüşmeler sırasında Öcalan'a sorduğu, "Sizin konumunuz ne olacak" sorusunu köşesine taşıyan Tayiz, Öcalan'ın da, "Ne ev hapsi, ne de af bunlara gerek kalmayacak. Herkes, hepimiz özgür olacağız." dediğini aktarıyor.

Kurtuluş Tayiz Öcalan'ın, BDP'nin demokratik özerklikte ısrarının çözüm sürecini sabote edecek gelişmelere yol açacağının farkında olduğunu söylüyor.

Tayiz'in en can alıcı ifadesi ise yazısının son cümlesi:

"Özgürlük sorumluluk taşımaktır, popülist çıkışlar yapmak değil"