Akşam yazarı 'çaktırmadan' eleştirdi

Bu aralar ne oluyorsa çaktırmadan oluyor. Ama arada çaktığımız da olmuyor değil. Peki çakınca ne oluyor? Hiç...

GAZETECİLER.COM - Akşam gazetesi yazarı ve radyocu Nihat Sırdar, "Pasaport dünyanın en pahalısı. Çaktırmadan alıyorlar harç parasını" dediği köşe yazısında elektirikten, OGS'ye, pasaporttan, plakaya kadar pek çok şeyde "çaktırmadan" alınan vergileri kaleme aldı.

İşte Akşam yazarının "Çaktırmadan alınan harçlar" eleştirisinden bir bölüm:

"Elektrik faturasından TRT'ye pay ödüyoruz. TRT'ye ayrıca toplanan vergilerden para gidiyor. Bir de üstüne reklam geliri var ki onu da özelleştirdi TRT. 150 milyon TL zarara uğradığını Sayıştay tespit etmiş. Şimdi o paranın peşindeler.

Ayrıca otomobil, televizyon, radyolu telefon ve radyosu olan tüm zamazingoları alırken ayrıca TRT bandrolü için para ödüyoruz çaktırmadan.

Elektrik faturasında başkasının kullandığı kaçak elektriğin bedelini de biz ödüyorduk ve fark edince sinirlendik. Bunun üzerine kayıp kaçak bedelini faturadan kaldırdılar. Yani halen ödüyoruz ama faturada görünmüyor. Çaktırmadan ödemeye devam.

OGS aldık zamanında. Depozito bedeli ödedik. KGS'ye geçerken geri istedik depozitoyu, "Vakti geçti alamazsın" dediler. Gitti depozito çaktırmadan.

KGS'nin yerine HGS çıktı. PTT'ye gittik ücretini ödedik aldık HGS'yi. "Peki bu KGS'nin içinde kalan para ne olacak?" dedik, "Öteki PTT'ye, KGS'yi aldığın bankaya, köşedeki kasaba, kasabanın şerifine git" diye döndürüp dolaştırıp yattılar KGS'nin içindeki paranın üstüne çaktırmadan.

Sonra bankalar bedava vermeye başladı HGS'yi. PTT'ye verdiğimiz para da deve oldu çaktırmadan.

"E-devlet yaptık. Her şey internet üzerinden yapılacak. Gel şifreni PTT'den al" dediler. Gittik PTT'ye baktık şifre parayla. Ayrıca e-devlet ama yine bir kağıt ziyanlığı. Verdik parayı aldık şifreyi. E-devlet de çaktırmadan parayla.

Kullandık şifreyi yaptık işimizi. Sonra aradan zaman geçti. Unuttuk haliyle şifreyi. E-devlet ekranı "PTT'ye başvurun dedi" gittik en yakın postaneye. Bir baktık şifreyi unutmakta parayla. Yeniden şifre alırsan daha da pahalı üstelik. Unutmaya da para ödedik çaktırmadan.

Pasaport çipli oldu. Kimliklere çip takacaklar yakında. Şimdi 17 milyon arabanın plakası değişecek, çipli olacakmış. 20 TL olacak maliyeti diyorlar ama öyle kalmaz ben demiş olayım size. Bize ciddi bir çip takma aşkı oluşmuş durumda devlette çaktırmadan.

Bu aralar ne oluyorsa çaktırmadan oluyor. Ama arada çaktığımız da olmuyor değil.
Peki çakınca ne oluyor?
Hiç...

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın