Akşam gazetesi yazarı fena kekledi!

Akşam yazarı Burhan Ayeri'ye Milli Piyango vurud haberi meğer tamamen bir şakaymış... Bakın kimler yemiş kimler yememiş şakayı?

"Gazetede yaptığımız bir şaka, pek çok internet sitesine malzeme oldu." diyen Akşam yazarı Burhan Ayeri'ye meğer Milli Piyango'dan para filan çıkmamış... İşin aslını birbir anlatan Ayeri kimlerin keklendiğini kimlerin bu şakayı yemediğini de yazdı...

- (...)  Hikayeyi, kısaca özetlemeye çalışacağız. Yazıişleri Müdürlerimizden Banu Kurt talih oyunlarını sever. Milli Piyango, bizim gibi ilk tercihidir. Biletleri alma göreviyse Düzeltme Servisi'nden Orhan Kizir'de. Ara sıra son iki-üç numaraları yakalayanlardanız. Banu'ysa bahtsızlar grubundan. Kabahati de Orhan'a yükler, durur. Aklımıza muzırlık geldi. 9 Mayıs'ta '150 bin YTL çeyrek biletlerimizden birine çıktı' palavrası attık. Genel Yayın Müdürümüz İsmail Küçükkaya da oyunculardan. Amaca ulaştık. Gece çalışan Kizir işe geldiğinde Banu Kurt'tan müthiş fırçayı yedi. Çocuk şaşkın, çünkü senaryodan haberi yok. Bizden bilgi almaya çalışırken bile, dili dolanıyordu. İlginç gelişme 'Balon Haber'in Medyatava'da yayınlanması oldu. Ekonomi Servisimizin 'Önemli Muhbiri' her zamanki gibi görevini yerine getirmişti. Medya Takip Merkezi, Yazı İşleri, Meşhed, Gerçek Gündem, Medya Radar, Medyasavar ve diğerlerinin resim ve Milli Piyango Listesi'ne bakıp ekledikleri talihli numaranın ana kaynağı da çabuk anlaşıldı. Bir tek BeşN BirK'nın yakışıklısı Cüneyt Özdemir arayıp doğrusunu öğrendi, kullanmadı. Sadece onu kutluyoruz.

(...)

İşin en gırgır yanı, Müdürümüz Küçükkaya'nın 'Sahiden ikramiyeyi kazandın da, bizi de mi işletiyorsun' yorumuydu. Olay öyle hale geldi ki, kimse 'Yalan söyledik'e inanmıyor. Madem böyle, bir gerçek oğlu gerçeği yazalım. Washington Riggs'te hesabımız var. Hem de 12.5 Dolarlık. Uzun yıllar önce şan olsun diye çekmemiştik. Cüzdanı mevcut. Amerikan Maliyesi kamulaştırdıysa, karışmayız. Ey uyanık internet siteleri, işte size yeni haber; 'Burhan Ayeri'nin Amerikan Bankası'nda 12.5 milyon doları var'!