AKP yükseliyor da medyası niye geriliyor?

Habertürk ekranlarında yayınlanan Basın Klübü'nde konuşan Gazeteciler.com yazarı Levent Gültekin muhafazakar medyaya eleştirilerine devam etti...

GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında yayınlanan Basın Klübü gündemi bu kez muhalif muhafazakarlarla tartıştı. Nihal Bengisu Karaca'nın modere ettiği oturumda konuşan Gazeteciler.com yazarı Levent Gültekin muhafazakar medyaya çarpıcı eleştiriler yöneltti.

Hükümeti destekleyen medyanın tiraj ve rating olarak ortaya çıkan zaafının perde arkasını sorgulayan Gültekin "AKP'nin oyları yükseliyor ama AKP'ye destek veren medya neden tiraj alamıyor?" diye sordu. Muhafazakar aydınların iktidardan bağımsız bir üretim alanı kuramadığını kaydeden Gültekin "yönettikleri medyanın yayınları ile kendi dünya tasavvurları arasında uçurum var" dedi.

"Muhafazakar medya iktidar sürecinde akıl almaz bir dönüşüm geçirdi. AKP iktidarını bir çok konuda eleştirebiliriz ama asıl sorunlardan biri muhafazakar medyanın bu dönüşümü ya da yozlaşması oldu. Bir fikir ve mücadale için yola çıkıldı ama sonuca varıldığında kimliğini kaybetti. Bu kimlik korunsaydı AKP de bu kadar eleştirilecek icraatlar yapamazdı. Muhafazakar yazar çizer tarafgirlik duygusundan kopamıyor, aydınların iktidarın dışında bir alan yaratabilmesi gerekiyordu. Muhafazakar ya da dindar arkadaşarın arkadaşların şu anda başında bulundukları tv kanalları ve gazetelerde kendi ideallerindeki Türkiye profili yok. Bu arkadaşların tasavvurundaki Türkiye'yi göremiyoruz bu arkadaşların medyasında. Tuhaf bir kopukluk oluştu.... Düşünün AKP'nin oyları yükseliyor ama AKP'ye destek veren gazeteleri almıyorlar, TV'leri izlemiyorlar. Bu insanlar AKP'ye oy veriyorlar ama neden onu destekleyen medyaya itibar etmiyorlar. O mücadeleci tarzın ve uslubu aşamadılar. Hürriyet olmayı öngördüler. Okur da o zaman sen Hürriyet olacaksın ben gider aslını alırım diyor. Aydınlar sağlam kalmış olasaydı süreç farklı olurdu. Başbakan da bu kadar rahat olabilir miydi? Uslubunu tarzını ona göre ayarlayacaktı."