Akit'in o manşetine Ahmet Hakan ayarı!

Akit'in sosyal medyada ağır eleştirilere konu olan manşeti için "Aşağıların en aşağısı" diyen Ahmet Hakan "“Esfel-i safilin” işte tam da burasıdır." dedi.

GAZETECİLER.COM
Yeni Akit Gazetesinin Van'da yaşanan trajediyi "hükümete komplo" iddiasına malzeme yapması Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın da tepkisini çekti. Hakan, Akit'in sosyal medyada ağır eleştirilere konu olan manşeti için "Aşağıların en aşağısı" dedi.

Van'ın Çeli mezrasında yolların kapalı olması sebebiyle 1, 5 yaşındaki çocukları Muharrem'i kaybeden Taş ailesi Muharrem'in naaşını çuval ile taşımak zorunda kalmıştı. Akit ise olayı "çuval mizanseni" başlığı ile hükümete karşı bir komplo olarak manşetine taşımış aileyi yalan söylemekle suçlamıştı.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Aşağıların en aşağısı
VAN’da bebek Muharrem bir dizi ihmal sonucu öldü ya...
Babası, Muharrem’in cesedini sırtındaki çuvalda taşıdı ya...
İktidardakiler bu dramdan “azıcık” yıprandılar ya...
Akit gazetesi “Biz bu iktidarı nice iç ve dış mihraklara yedirmedik, minik Muharrem’in cesedine mi yedireceğiz” edasıyla aşağıların en aşağısından seslendi dünkü manşetinde.

*

Muharrem’in evine gitmişler.
Acılı aile, bunları evlerine misafir etmiş.
Çay ikram edilmiş.
Dert anlatılmış.

*

Ama ne arar Akit’te vicdan?
Yaptıkları habere attıkları başlık şu:
“Çuval değil battaniye... Çuval mizansen...”

*

Bir babanın sırf hükümeti yıpratmak için çocuğunun cesedini battaniye dururken çuvalla taşıyabileceğine inanmak ve buna halkı inandırmaya çalışmak.
Yaptıkları bu.

*

“Esfel-i safilin” işte tam da burasıdır.
Aşağıların en aşağısı yani...

AHMET HAKAN TÜM YAZILARI

İŞTE AKİT'İN İNFİAL KONUSU OLAN MANŞETİ:


İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru