Akit yazarından 'Suruç Katliamı'nı aklayan yazı

Suruç’ta IŞİD’i ‘aklamak’ Yeni Akit yazarına düştü: Katliam yapmaları için deli olmaları gerek!

GAZETECİLER.COM - Yeni Akit gazetesinin yazarlarından Prof. Dr. Şaban Şimşek, Suruç’ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın sorumlusu olarak gösterilen IŞİD’i ‘aklamaya’ girişti.

Örgütün bu saldırıyı üstlenmediğini ve sosyal medya hesaplarında katliamı açıkça reddettiğini savunan Şimşek, “Bu katliamı yapmaları için deli olmaları gerek!” dedi.

AMAÇ AK PARTİ'Yİ KOALİSYONA ZORLAMAK

‘Suruç katliamını (aslında) kim yaptı?..’ önce ‘büyük resme’ bakan Şimşek, şunları yazdı: “Bu resimde; medeniyetler arası o bildik kadim savaşın ana hedefi olarak parçalanan Osmanlı’dan sonra, etnik-mezhebi ve coğrafi olarak darmadağın edilen Ortadoğu coğrafyasının, yüz yıla yakın bir zaman sonra, yeniden şekillendirilmesi, bu bağlamda, kuruluşta yönü bütünüyle Batı’ya çevrilmiş olan ama son zamanlarda eksen kayması emareleri gösteren(!) Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden yola getirilmesi(!) ve bir bölgesel güç ve de beraberinde İslam medeniyetinin yükselen değeri olma yolundaki ilerleyişini dizginlenmesi söz konusudur.”

Çok iyi bilinmesi gerektiğini vurguladığı bu resimde iki noktanın öne çıktığını dile getiren Şimşek, ilk amacın,  ‘AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının yollarını kesmek, bu kaos ortamında tekrar seçime gidilemeyeceğini ayan beyan herkese göstererek(!) onu koalisyon yapmaya zorlamak ve özellikle de cici parti HDP’ye uygun bir psikolojik zemin hazırlamak’ olduğunu savundu.

IŞİD BLOKE EDİLİP PKK DEVLETİ KURULACAK

İkinci amacınsa, Türkiye’yi dünya kamuoyu önünde sıkıştırarak IŞİD’le doğrudan savaşa mecbur bırakmak olduğu iddiasında bulunan Şimşek, “Bununla, hegemonik güçlerin planları çerçevesinde, IŞİD bloke edilirken PYD-PKK devleti kurulmuş olacak!” diye yazdı.

SALDIRIYI KİM İSTER?

Bu resmi ‘mutlaka’ görerek Suruç’a bakılması gerektiğini ifade eden Şimşek, katliamı isteyebilecek güçleri şöyle sıraladı: “Başta Amerika-İngiltere/Batı ister. Esed ister. İsrail ister. Sisi pisi ister. İran ister.  PYD, PKK ve uzantıları-destekçileri ister. “

IŞİD İSTEMEZ AMA YAPMIŞ OLABİLİR

Ara başlıkta, ‘Ya IŞİD?.. O ister mi?’ diye soran Şimşek, devamında şu yanıtı verdi: “Peşin söyleyeyim; kategorik olarak istemez! Niçin mi?.. Bütün bu güçler karşısındayken bir de Türkiye’yle doğrudan savaşmak durumunda kalacağı için, dünya kamuoyunun algısı bir yana ölümüne savaştıkları Kürtlerin (PYD ve PKK) eli güçleneceği için? Yine de yapmış olabilirler mi? Cevabım net: Olabilir. Onlar adına kendini feda eden ve bununla cihat ettiğine ve patlamadan bir saniye sonra cennete gideceğine inanan bir gafil-beyinsiz, kendi isteğiyle ya da yukarıdaki güçlerin yönlendirmesiyle bu katliamı yapmış olabilir.”

SURUÇ'UN PARSASINI TOPLAMAMAK İÇİN DELİ OLMASI GEREK

“Ve diyelim ki IŞİD yaptı ve gücünü ispatlamak, korku salmak için yaptı.! Peki, o zaman bunu niye üstlenmesin ki?” sorusunu yönelten Şimşek, “Canlı yayında baş kesen, iğrenç görüntüleri keyifle milletin gözüne sokan bu örgüt Suruç’un propagandasını yapmayacak, parsasını toplamayacaksa(!) neden bunca riski alsın ki?” dedi.

Bir gün önce Kobani’deki canlı bomba saldırısını üstlenen örgütün Suruç saldırısını üstlenmediğini vurgulayan Şimşek, “Resmi yayın organları olan Twitter hesaplarında ve Amaq haber ajansında açıkça reddediyor bu katliamı. Bu katliamı yapmaları için deli olmaları gerek!” diye yazdı.

MÜMKÜN MÜ BÖYLE BİR ŞEY?

IŞİD’i, ‘Irak ve Suriye’nin yüzde kırkını elinde bulunduran, 12-13 milyon insanı idaresi altında tutan, uhtemelen elli bin-yüz bin savaşçısı olan, her biri tankı, topu, tüfeği, interneti, sosyal medyayı müthiş kullanan, çoğu Batı görmüş insanlardan oluşan bir yapı’ olarak tarif eden Şimşek yazısını şu ifadelerle sonlandırdı: “Rasyonel-analitik bir düşünce ile mümkün mü böyle bir şey??? Yoksa Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Hablemitoğlu, Danıştay vb. cinayetlerinin uluslararası versiyonu mu bu? Düşünmeye değmez mi sizce?”