Akit yazarından bomba iddia MHP-CHP-HDP ortaklığı...

Yeni Akit yazarı Sinan Burhan, köşesinden oldukça iddialı bir yazı ile Ankara'nın sıcak siyasi kulislerinde yaşanabilecek bir senaryoyu dile getirdi.

Yeni Akit yazarı Sinan Burhan, köşesinden oldukça iddialı bir yazı ile Ankara'nın sıcak siyasi kulislerinde yaşanabilecek bir senaryoyu dile getirdi.

Yazısına "MHP-HDP-CHP ortaklığına doğru..." başlığını atan Burhan, daha ilk satırdan iddiasının boyutlarını da okuları ile paylaştı:

BAHÇELİ'DEN İNTİKAM ALINIYOR

"Başlık iddialı mı? Yok değil. Görünen köy kılavuz istemiyor. Okyanus ötesi düğmeye bastı. Sayın Bahçeli’nin tasfiyesini öngörüyorlar. Devlet Bey 7 Haziran seçimlerinde HDP ve CHP’yle bir araya gelmeyeceğini açıkladı.

Bu tavrın intikamını alıyorlar. O dönem muhalefeti bir araya getirerek AK Parti’yi parçalamak istemişlerdi. Hadi siyaseten bunu anladık. Ancak MHP ile HDP’yi bir araya getirmek asıl hedefleriydi. Bu hedef gerçekleşseydi. MHP-Kandil ortaklığı olacaktı. Kandil’i meşrulaştırmadığı için Bahçeli’ye yükleniyorlar. Durum net. Yeni MHP’yi Kandil’le ortak hale getirecekler. Olmaz mı? Neden olmasın?

YENİ MHP'NİN YOL HARİTASI

İşte genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Cumhuriyet gazetesinin resepsiyonuna katılarak Figen Yüksekdağ’la aynı karede fotoğraf verdi. HDP ve MHP Cumhuriyet gazetesinin resepsiyonunda buluştu. Bu fotoğraf karesi aslında çok şey ifade ediyor. Yeni MHP’nin yol haritasını gösteriyor.

Öte yandan; Meral Akşener benim oğlum gezi eylemlerine katıldı diyerek küresel sermayeye göz kırpıyor. Gezi’de Öcalan’ın resimleri baş tacı edildi. Gezi’de PKK bayrakları baş tacı edildi. Siz bu Gezi’ye mi destek veriyorsunuz. Bu gezicilerle MHP’nin ne ilgisi var.

MHP’yi kendi ideolojisinden, davasından ayırmak isteyenler şu anda genel merkez yönetimini ve Bahçeli’yi hedef haline getirdiler. Peşinen şunu söyleyeyim, diyelim ki Sayın Meral Akşener MHP Genel Başkanı oldu. Belki bir seçimde MHP’nin oyları artar. Ancak önümüzdeki seçimde MHP diye bir parti kalmaz.

MHP BU DEVLETİN VE MİLLETİN OMURGASIDIR

Partiye eski Doğru Yol Partililer, ANAP’lılar, Sosyal demokratlar dolar ve gerçek MHP’lilere yer kalmaz. Yılların köklü partisi, dava partisi MHP zamanla sağcılaşır, erir gider. MHP kongresi sadece bu partiyi ilgilendirmez. MHP bu devletin ve milletin omurgasıdır. Bu partideki her türlü oluşum, muhalefet, hareketlilik bizi de ilgilendirir. Bu parti devletin ve milletin birliğini temsil eder. O nedenle MHP’ye yönelik bir operasyon kabul edilemez.

Sayın Devlet Bahçeli önce ülkem sonra partim diyen bir liderdir. Parti menfaatleri ikinci planda gelir. Devletimizin bekası yarınlarımızın bekasıdır. Bu ülkede huzurlu yaşamak istiyorsak devlet ayakta olmalıdır. Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek isteyenler, ülkemizi Irak’a çevirmek isteyenler var. Çok şükür huzurumuz yerinde, işimiz yerinde, sağlığımız yerinde rahat yaşıyorsak bunun nedeni devletimizin ayakta olmasıdır.

MHP'Yİ MERKEZ SAĞ HALİNE GETİRMEK İSTEYEN OKYANUS ÖTESİ PROJE

MHP ideolojik bir partidir. Bu partinin omurgasını kırmak isteyenlerin yapacağı en kötü hareket partinin kimyasını bozmaktır. Muhalifler MHP’yi merkez sağ parti haline getirmek istiyorlar. Okyanus ötesinde bir proje var.

MHP’nin milli kimliğini bozmak için bu proje adım adım uygulanıyor. MHP hem rahmetli Türkeş’ten hem milliyetçi olmaktan uzaklaştırılacak. Yeni proje budur. MHP; HDP’nin yanında saf tutan, CHP’nin yanında saf tutan bir parti haline getirilecek.

Bu siyasi partimizin geleceği bütün vatandaşlarımızı yakından ilgilendiriyor. Aman canım ne olursa olsun denemez. Bu kongre ülkemizin yarınları için önemlidir.

Muhalifler bir an önce kongre yapılmasını isterken MHP Genel Merkez Yönetimi ise 2018 yılını adres gösteriyor. Genel merkez yönetimi sıklıkla kongre yapmanın partinin birlik ve bütünlüğünü bozacağını belirtiyorlar.

MHP kongre partisine dönüşemez diyorlar. Muhalifler ise kongre için 250 imzanın yeterli olduğunu kendilerinin elinde 500 imza olduğunu belirterek demokrasi varsa kongre toplanmalıdır diyorlar. Bir kere şunu rahatlıkla söylemek gerekir. Muhalifler bu imzayı toplamışlarsa ve tüzük bu konuda izin veriyorsa bu kongre toplanmalıdır. Ancak kongrenin toplanması MHP’ye operasyona dönüşmemelidir. Görünen o ki şu anda Paralel yapı, Soroscular, PKK’lılar, MHP’nin belini kırmak için elinden geleni yapıyorlar.