Akif Beki'yi hedef yapan başlık

Mevzu adı lazım değil dediği Sırrı Süreyya Önder ve onun seçim bürosunda bulunan molotoflarla ilgili. Fırat haber ajansı demiş ki:

GAZETECİLER.COM - Akif Beki "adı lazım değil" diyor...
Ama biz adını verelim.
Olayın merkezinde Sırrı Süreyya Önder var.
Önder'in seçim bürosunda molotof kokteyli bulunması üzerine Kandil'in ajansı olarak nitelenen Fırat Haber Ajansı Akif Beki'yi hedefe koymuş.
Konuyla ilgili geçtiği habere şöyle bir başlık atmış:

“Molotofları Akif Beki’nin polis arkadaşları mı yerleştirdi?”

Haberde Akif Beki'nin adının bu şekilde yer almasına dair bir izahat yok.
Akif Beki hedef haline getirilmesinin nedenini "Siyaset yapma aracı olarak şiddeti dışlamayanlara oy vermeyeceğimi yazmıştım çünkü" diyerek açıklıyor.

SUSTUM AMA...

Akif Beki diyor ki:

"Konumuz, bazı meslektaşların bu habere karşı sergiledikleri yaklaşım tarzı. (...) Hedef gösterildiğimi söyleyerek vaveyla koparmıyorum. İmdat çığlıkları atmıyor, mesleki dayanışma çağrıları yapmıyor, kimseden de arka çıkmasını beklemiyorum bunun için.

(...) Fakat herkes gerçeklerin ortaya çıkmasını bekleyecek kadar sabırlı olamıyor. Bazı yazarlar, BDP destekli bağımsız adayın bürosundan çıkan molotofların polis komplosuyla oraya konulduğuna peşinen hükmedebiliyor. Bu da siyasi yandaşlığın bir yansımasıdır deyip geçiyorum.

Daha da garibi, ilgili adayın kendisinden böyle bir beyanat sadır olmaması. Bürosuna o molotofları polisin koyduğunu söyleyen bir cümlesine rastlayamadım ben. Bazı meslektaşlar, adaydan fazla adaycı çıkıyor. O da haklarıdır, ne yeriyor ne kınıyorum."

Yazının tamamı için

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor