Akif Beki'nin gözünden Bekir Coşkun rövanşizmi

AKP-Cemaat savaşıyla hükümetin kapısında bir "intikam kuyruğu" oluştuğunu yazan Akif Beki isim vermeden Bekir Coşkun'u hedef aldı...

GAZETECİLER.COM
Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, isim vermeden Cumhuriyet yazarı Bekir Coşkun'u hedef aldığı yazısında hükümet-cemaat savaşının sonucunda AKP'nin kapısında bir "intikam kuyruğu" oluştuğunu yazdı.

AKP iktidarında muhalefet cephesinden yükselen "rövanşizm" ve "intikamcılık" eleştirilerini hatırlatan Beki, AKP-cemaat savaşıyla oluşan tabloda rövanşizm eleştirisi yapanların intikam için kuyruğa girdiğini söyledi. İsim vermeden Bekir Coşkun'un bir alıntı yapan Beki "rövanşizme sövmeleri taktik icabıymış meğer" dedi.

İşte Beki'nin yazısındaki ilgili bölüm:

4 yıl 9 ay hapis yatan Mustafa Balbay dışarıdaki halim fikirdaşından daha halim, selimden daha selim, en mülayimden daha mülayim konuşuyor.
Asabi, kindar ve agresif değil.
Kimsenin kapısında intikam kuyruğuna girmiyor.
O içerideyken dışarıda halimlik, selimlik ve mülayimlik satanlar ise ateş parçası...
Biri, aynen şunu yazdı:

Kalkmış “devletin mahremiyeti” diyor...
Cemaate kurduğu tuzağın belgesi ortaya çıkınca, Başbakan’ın aklına “mahremiyet” geliverdi...
Hangi mahremiyet?..
Bence hesap verme zamanı çok yakın...
Bu kadar şantaj, komplo, tuzak...
İşkence, acı, can, kan...
Yerde kalmayacak... 


AKİF BEKİ TÜM YAZILARI


İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Salih Tuna: Ne yapmalı