Akif Beki'nin <font color='#FF0000'>'cemaat' yazısı tam bomba!</font>

Akif Beki'den "Cemaat iyi cemaatin adını kullanan adamlar kötü" mealinde okunacak bir yazı geldi.

GAZETECİLER.COM - Akif Beki'den gelen "Cemaat" yazısı çok konuşulacak. Özellikle de "cemaat" çevrelerinde.
Özellikle de "kendini cemaatçi olarak gösteren" kişiler arasında.
Çünkü Beki, cemaati değil ama görünüşte cemaatçi olanlara çakmış.
Demiş ki;

"Cemaatin esas duruşunun devletin birliği için ikilik çıkarmamaktan yana olduğu görüşündeyim hâlâ. Fakat bazı mensuplarında zahiri tezatlar gözlüyorum. Savcıyla bu gereksiz dayanışma, polise bu lüzumsuz sahiplenme, bu hassasiyet, bu duyarlılık, bu aşırı alınganlık hali cemaatin temel tezleriyle çelişip çatışıyor. Şahsen her taşın altında cemaat aramıyorum. "Ama sureta ilişkili mecralar da her taşın altına girmesin" diyorum.

HAYIR CEMAATİ SUÇLAMIYORUM

Yazısına bu başlığı atan Akif Beki, "cemaat-MİT" olayına ilişkin görüşlerini bir kez daha "net"leştirmiş. Altını çizdiği satırları "cemaatteki bazı mühim kalemlerle aynı şeyi söylüyorum" diyerek özetlemiş.

Yazısından önemli bölümler şöyle;

Yanılıyorsunuz, cemaate falan kabahat bulmuyorum. Görünüşte cemaatçi bazı gayretkeşleri eleştiriyorum sadece. (...) "Hayır, sokağa kadar inen yaygın inanışın zıddına, cemaat rivayetleri doğru değildir. Polis kadar, yargı kadar cemaate de bühtandır bu" diyorum. "Hayır, polis devletin polisi, sava devletin savcısıdır. Cemaatin polisi, savcısı olmaz" diyorum. "Sakın töhmet altında bırakmayalım, suizandan sakınalım" diyorum.

"Aman, süper yargı tartışmasını cemaat üzerinden yürütmeyelim" diyorum.
Spekülatif yorumlardan değil eldeki somut verilerden, nesnel olgulardan hareket etmeye çağırıyorum. Orada kalmayıp, olan biteni içimizi karıştırmak isteyen gizli ellere, dış mihraklara, yabancı istihbarat servislerine yıkıyorum.
Cemaati suçlamıyorum. Cemaat ithamlarına karşı polisi korumaya ihtimam gösteriyorum, yargıya itina ile yaklaşıp titizleniyorum.

MOSSAD'DIR... MOSSAD...

"Zaman yazarı gibi, "MOSSAD'dır MOSSAD" diyorum. Çünkü sonuç bir tek İsrail'e yarıyor. Hüseyin Gülerce'ye katılıyorum; "Yabancı istihbarat teşkilatlarının nam-ı hesabına çalışan ajanlar içimize sızmış, kurumlara nüfuz etmiştir" diyorum. Gülerce'ye katılıyorum; "Süper savcıyı bu ajanlar yanıltmıştır, dosyayı manipüle etmişlerdir" diyorum.

Cemaate yakın bazı mühim kalemlerle aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyorum.
Bütün bu söylediklerime de inanmak istiyorum. Ama yine de sanki bunları söyleyen ben değilmişim gibi aymıyor bazı gayretkeşler. Polis-yargı-cemaat kumpası iddialarını yalanlamak yerine beni yalancı çıkarmaya uğraşıyorlar.

BENİ ÇÜRÜTMEK İÇİN YARIŞIYORLAR

"Cemaatle ilgili bazı çarpık kanaatler kanıksanmış, bazı sakıncalı algılar yerleşip oturmuş" diyorum. "Cemaatin siyaset yaptığı; polise, yargıya hâkim olduğu fikrini bari siz benimsemeyin" diyorum. Ben bunları söyledikçe, irtibatlı mecralar beni çürütmek için birbiriyle yarışıyor. Beni ikna etmesi gerekenler herkesten evvel itiraz ediyor. Haklı çıkarmak yerine haksız çıkarma mücadelesine giriyorlar.

(...) POLİSİ-YARGIYI SAVUNMAK İÇİN ÇIRPINIYOR

Bu elim hadiseyi ben ne kadar cemaate mal etmekten kaçınırsam kaçınayım, onlar savcının, polisin tartışmalı icraatını savunmak için çırpınıyorlar. Hiç olmazsa büyük üstat Said Nursi'nin kainatta dirlik, düzenlik varsa neden ikilik olamayacağına dair metaforunu akla getirsinler.
Nasıl ki bir köyde iki muhtar olmaz; olursa kaos olur, kargaşa olur, anarşi olur. Aynen öyle, bir ülkede de iki devlet olmaz.

CEMAATTE HER TAŞIN ALTINA GİRMESİN!

Cemaatin esas duruşunun devletin birliği için ikilik çıkarmamaktan yana olduğu görüşündeyim hâlâ. Fakat bazı mensuplarında zahiri tezatlar gözlüyorum. Savcıyla bu gereksiz dayanışma, polise bu lüzumsuz sahiplenme, bu hassasiyet, bu duyarlılık, bu aşırı alınganlık hali cemaatin temel tezleriyle çelişip çatışıyor. Şahsen her taşın altında cemaat aramıyorum. "Ama sureta ilişkili mecralar da her taşın altına girmesin" diyorum.
Yanlış mı söylüyorum?

Yazının tamamı için