Akif Beki'den Özgecan yazısı: Fatmagül'ün hiç mi suçu yok?

Özgecan Aslan cinayetinin ardından Türkiye erkek şiddetini tartışmalarına Akif Beki de katıldı.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından Türkiye erkek şiddetini tartışmaya devam ediyor.

Hürriyet gazetesi Akif Beki de bu tartışmalara katılarak, “Suçu kurbana yüklemek; onun 'aranmasına, etek boyuna, dejenere yaşantısına, rahat durmamasına' vesair dayandırmak ahlakçı bir ikiyüzlülüktür... Madalyonun öbür yüzünde ise tersinden bir ikiyüzlü ahlakçılık var. Tribünlerde, gazetelerde, Twitter mivitır âlemlerinde önüne gelene dümdüz gidenlerin, cinsiyetçi küfrü logo yapanların göstermelik ahlakı bu” dedi.

Yazısında erkek şiddetinin sebeplerini sorgulayan Akif Beki, “Fatmagül'ler, kendi familyalarından bir dolmuş maçosunun saldırısına uğradığında, en terbiyeli hallerini takınıp hemen kurbanlaşırlar. Taziye kabulünü dahi kurbanın ailesine bırakmazlar. Onlar tecavüze uğramış, onlar saldırıya maruz kalmıştır. En önde saf tutmazlar, hayır, doğruca musalla taşına geçip kurbanın yerini alırlar. Karşıtları da katildir haliyle, cinayetin hesabı onlardan sorulacaktır. Baronun bile suçlu diye failin avukatlığını üstlenmediği şiddetli popülizm farfarası dinince de özlerine, hırtlıklarına geri dönerler... Ve maalesef maço kültürüyle nihayet yüzleşme sandığımız şey, giderek bu iki ahlakçılığın gösteri çarpışmasına evriliyor” görüşünü dile getirdi.

Akif Beki’nin Hürriyet gazetesinin bugünkü (19 Şubat 2015) nüshasında yayımlanan,  “Fatmagül’ün hiç mi suçu yok?” başlıklı yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.