Akif Beki'den günün <font color='#FF0000'>ÖZ </font>yorumu

Son tayin ve terfi kararnamesi, bütün hassasiyetleri gözeten ince bir ayarın eseri.

GAZETECİLER.COM - Savcı Zekeriya Öz neden Ergenekon davasından alındı?
"Terfi ettirildi" açıklaması kamuoyunu tatmin etmedi.
Peki gerçekte ne oldu?
Bu sorunun yanıtı köşelerde aranıyor.
En dikkate değer yorum Akif Beki'nin imzasını taşıyor.
İktidara yakınlığı da gözönüne alındığında "terfiyi" "şık bir ayar çekme" olarak yorumlaması kayda değer...

TERFİAN TENZİL OPERASYONU MU?

İşte Beki'nin Savcı Öz analizi:

"Savcı Öz’ün özel yetkilerinden arındırılmış olarak başsavcı vekilliğine atanması, bir terfian tenzil operasyonu mudur? Daha açık konuşalım: Yani görünüşte terfi ettirildi ama aslında rütbeleri söküldü mü rütbelileri sorguladığı için, cezalandırıldı mı bir nevi? Hayır, bu tasarrufun arkasında, sembolik dahi olsa, Ergenekon davasının gidişatına müdahale kastı görmüyorum ben."

(...) ŞIK BİR DİZAYN

Savcı Zekeriya Öz ve çalışma arkadaşlarının emekleri, katkıları inkâr edilemez. Demokratik rejimin korunmasına çok büyük hizmetleri geçti, hiç şüphe yok. Zor bir dönemde, zor bir görev yaptılar. Fakat beri yandan, sürecin biraz da doğası gereği hem yıprandılar hem de yıpratıldılar.

Dünkü tayin ve terfi kararnamesi, bana göre, bütün bu hassasiyetleri gözeten ince bir ayarın eseri. Dengeleri kurulmuş, özenilmiş, şık bir dizayn.
Zekeriya Öz’ün çalışmalarını takdir etmeye, hakkını teslim etmeye, hatta onurlandırmaya ama aynı zamanda Ergenekon davasını gereksiz tartışmaların gölgesinden de korumaya dönük bir idari çaba olduğunu düşünüyorum.

Yazının devamı için