Akif Beki : 'Her Türk gazeteci CHP'li doğar'

Balçiçek Pamir'in bugünkü konuğu Radikal Akif Beki oldu. Beki medyada yaşanan çatışmalı süreci yorumlarken ilginç açıklamalarda bulundu.

GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında Balçiçek Pamir'in bugünkü konuğu Radikal yazarı ve Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki oldu. Beki medyada yaşanan çatışmalı süreci yorumlarken ilginç açıklamalarda bulundu.

Başbakanlık'taki görevinden ayrıldıktan sorna özellikle merkez medyanın sert eleştirilerine hedef olan Beki başta 'yandaş medya' kavramı olmak üzere çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Akif Beki: Yandaşlık kavramından ziyade benim üzüldüğüm nokta şu. Eğer CHP'den yana bir tavrınız varsa sorun yok. Hatta parti içi siyaset yapanlar bile var. Tam bir ikiyüzlülük yaşanıyor. Her Türk gazeteci CHP'li doğar. Altan Öymen parti başkanlığı bile yaptı ama gazeteci. Benim için ise nasıl tarafsız gazeteci olacak diye sordular. Ben hep inandığımı düşündüğümü yazdım.

Balçiçek Pamir: Dışişler bakanı hakkında yazdığın yazıdan sonra da kıyamet koptu zaten.

Akif Beki: Duygularla duygusal patlamalarla dış politika yapılmaz. Ben de bu patlamaları üreten yapıyı anlatmaya çalıştım. Sorunun kaynağını anlatmaya çalıştım.


Akif Beki, Eyüp Can kaptanlığında yeni yayın dönemine hazırlanan Radikal Gazetesi'yle ilgili ipucu verdi. 

Beki, Balçiçek Pamir'in sorularına şu yanıtları verdi: 

Akif Beki: İsmet Berkan Türk medyasında önemli bir isim olmaya devam edecek.

Balçiçek Pamir: Yazıları devam etmeyecekmiş, öyle mi?

Akif Beki: ABD'ye gitmeden önce bir araya geldik. Yazılarına devam edecek. Aksini düşünmedim. İsmet yazılarına devam edecek, Eyüp Can da yeni bir ürün ortaya koyacak

Balçiçek Pamir: Eyüp Can "Cumhuriyet'le Taraf arasında bir şey" olacak demiş gazetenin yayın çizgisi için...

Akif Beki: Yok hayır! Öyle bir tanımlaması yok. Eyüp Can'ın yaptığı, yeni gazetenin çerçevesini anlatan doğrudan bir ifadesi yok.

Balçiçek Pamir: Sen orada mısın?

Akif Beki: Ben şimdilik oradayım. İstemedikleri zamana kadar. Amaç tazelenme ve devam etme. Ben Eyüp Can'ı tanırım. O'nun başaracağına inanıyorum. Bence Radikal güçlenecek. Tırnak içinde söylüyorum, başka anlam çıkmasın. Güçlenerek yoluna devam edecek...

Ahmet Tezcan'ın bugünkü Gazete Habertürk'te senin Ahmet Davutoğlu yazınla ilgili ciddi eleştirileri vardı. Bunları nasıl değerlendiriyorsun?

Balçiçek Pamir: Sen önemsiyor olabilirsin ama benim için önemli değil bu eleştiriler. Ahmet Tezcan bizim arkadaşımız, benim hukukum da olan birisi ama oradaki görüşleri benim dikkate alacağım ve itibar edeceğim görüşler değil."

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları