Akarcalı'dan vekillere gazeteci tüyoları!

Mecliste 20 yıl görev yapan Bülent Akarcalı, tecrübelerini yeni milletvekillerini yazdığı kitap ile aktarıyor!

GAZETECİLER.COM - 20 yıl Milletvekilliği, Sağlık ve Turizm bakanlıkları yapmış olan, siyasetin duayenlerinden Bülent Akarcalı "Sevgili Milletvekilim" isimli kitabı ile siyasi birikimini okurlara aktarıyor.

Akarcalı, siyaset dünyasında pek de rastlanmayan bir üslupla; medya, iş dünyası, askeri ve sivil bürokrasi ile siyaset ilişkilerini, milletvekillerine hitap eder tarzda ele aldığı kitabında bu dünya'ya ışık tutmaya çalışıyor. 

Akarcalı medya dünyasıyla siyasetçilerin ilişkilerini de anlattığı kitabında, TBMM'de görev yapan gazetecileri de unutmamış. Kitabında 20 yıllık meclis deneyimini şöyle anlatıyor: 

GAZETECİLER DE MECLİS DUVARLARININ ESİRİDİR

Meclisimize 150 kadarı aktif olarak çalışan, 400'e yakın gazete, dergi radyo ve televizyon mensubu kayıtlıdır.

Mecliste her şeyi onlar ile paylaşacaksınız. Onlar da sizin gibi Meclis İç Tüzüğü'nün ve Meclis duvarlarının esiridir. Siz ne zaman çalışacaksanı; komisyonda, genel kurulda, onların da mesaisi başlıyor demektir. İstisnalar dışında onların adı sanı gazetelerde, televizyon ekranlarında pek görülmez.

İSTANBUL'UN HABERCİ KÖLELERİ

Onlar İstanbul'daki patronlarının tam anlamıyla haberci köleleridir. İstanbul'u sürekli Meclis kulislerinden elde etmeye çalıştıkları bilgilerle beslemek zorundadırlar. bunun için aralarında ciddi rekabet veardır ve sürekli birbirlerini atlatacak haber bulma peşindedirler. Dolayısıyla her gazete muhabirine söylediğiniz haber, haber değildir. Vereceğizi bilginin ancak ona özel olması halinde değeri vardır. Bunu hiç unutmayın.

GAZETECİLER MİLLETVEKİLLERİ İÇİN BİLGİ KÜPÜDÜR

Bu arkadaşlar aynı zamanda bilgi küpüdür. Meclis'te her Milletvekilini ve siyasi parti çalışmalarını takip ettikleri için zaman zaman onlar da size yararlı görüşler belirtip, değerli bilgiler aktarabilir.

Unutmayı sürekli olarak akıl vermeye çalışan, ahlak satan, hak, hukuk, özgürlük diyen mümtaz Türk basınında sendika yoktur, yasaktır. 

MECLİSTE SİZ AV ONLAR AVCIDIR

İşte bu düzenin oluşturduğu kölelik sonucu - ki buna muhabirlerin bağımsız ve objektif çalışması da deniliyor- sorgusuz sualsiz işten atılacakları için Mecliste görev yapanların hiç bir zaman sizin yanınızda olamayacağını da bilmeniz gerekiyor. Kulislerde siz av onlar da avcıdır.

SİYASİLERİN YURDUM İNSANI HALLERİ VAR

Siyasetçilerin başından gecen birçok tirajı komik, "yurdum insanı manzaraları"na yer veren Akarcalı, Sinemis Yayınlarından çıkan kitapta birçok kişinin söz etmekten bile sıkılacağı konuları akıcı ve eğlendirici bir üslupta kaleme almış.