Ak Parti'den Ertuğrul Özkök için ilk yorum

Ertuğrul Özkök'ün görevi bırakması hakkında AK Parti adına ilk açıklamayı Grup Başkanvekili Suat Kılıç yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Ertuğrul Özkök'ün görevi bırakması hakkında AK Parti adına ilk açıklamayı Grup Başkanvekili Suat Kılıç yaptı.

Ülke Tv'de Bıçak Sırtı programında Ersoy Dede'nin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Medyada yönetici tayin etmek ya  da yönetici değiştirmek gibi bir arzumuz ve girişimimiz olmadı" dedi.

DEĞİŞİMLER HEYECAN GETİRİR

Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Ertuğrul Özkök’ün 20 yıldır aynı görevi yürüttüğünü hatırlatarak görev değişiminin bu açıdan normal olduğunu söyledi.

Kılıç, benzer durumun siyaset ve özel sektör başta olmak üzere tüm kurumlar açısından geçerli olduğunu belirterek “Görevlerdeki değişimler beraberlerinde kan değişim ve heyecan getirir.” Dedi. Kılıç, AK Parti tüzüğünde genel başkanlık görev süresinin 4 dönem aynı kişinin AK Parti’de milletvekili olma hakkının 3 dönem olduğunu hatırlattı.

Kılıç, Doğan Grubu ile hükümet arasında bir türlü barış sağlanamadığı ve bu yüzden Özkök’ün görevden alındığı şeklindeki iddalar için ise, AK Parti’nin hiçbir medya kuruluşu ile uzlaşmak için masaya oturmadığını, medya ile siyaset kurumunun uzlaşmasının da işin doğasına aykırı olduğunu savundu.

Suat Kılıç, iktidarın medyadan istediği tek şeyin söylediklerinin doğru anlaşılması olduğunu toplumsal olayların da vatandaşa olması gerektiği gibi yansıtılmasını istediklerini dile getirdi.

Kılıç, Doğan Grubu medyasının toplumsal olayları değerlendirmede hükümete göre doğru yapamadığı şeklinde mi algınıyor sorusuna ise şu cevabı verdi: