Ahmet Türk kendi kendini mi yumrukladı?

Yeni Şafak yazarı Kürşat Bumin, Ahmet Türk'ün Nevruz kutlamasında yumruklu saldırıya uğramasına karşın medyanın olayı çarpıttığını yazdı...

GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak yazarı Kürşat Bumin çarpıcı bir medya eleştirisiyle Ahmet Türk'ün uğradığı yumruklu saldırıyı gündeme getirdi. Medyanın olayı taraflı ve çarpıtarak yansıttığını vurgulayan Bumin 'Ahmet Türk kendi kendini mi yumrukladı?' diye sordu.

İşte Kürşat Bumin'in "Türk'ün gözü nasıl morardı ve küçük bir 'medya eleştirisi'" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

Biliyorsunuz, Batman'daki Nevruz olaylarında parti otobüsü gazlanınca kalp rahatsızlığı bulunan Ahmet Türk kendini can havliyle dışarı atıp hastanelik olmuştu. Kısa sürede Türk'ün sedye üzerindeki fotoğrafı da düştü medyaya. Böylece hep beraber gördük ki, gazdan etkilenen Mardin Bağımsız Milletvekili'nin gözü de bayağı morarmış. Bu morartının gazlanmaktan kaynaklanmadığını bugüne kadar gazlanan-gazlanmayan herkes bilir tabii ki. Nihayet Türk'ün sol gözünde gözlenen morartının nedenine ilişkin açıklama da geldi: Türk'ün gazlanan otobüsten kurtulmaya çalışırken resmi kıyafetli bir polisten okkalı bir yumruk darbesi aldığı iddia ediliyordu.

Olay üzerine Batman Valisi açıklama yapma gereği duydu. Vali bey, olaylar sırasında 5 saat boyunca kayıt yapan polis kameralarının kaydettiği görüntüleri kare kare incelediklerini, ama gözdeki morarmaya neden olacak "herhangi bir saldırı"ya rastlamadıklarını söylüyordu. Batman Valisi'nin ihtiyatı elden bırakmayarak "Ama her şeye rağmen bakanlıktan bu olayla ilgili müfettiş isteyeceğiz. Eğer inceleme sonucunda bunu yapan bir polis memuru varsa sonucuna da katlanacak" dediğini de hatırlatalım. Bu iyi niyetli yaklaşım nasıl sonuc verir bilemiyoruz tabii ki. Bakanlık'tan gelen müfettişin önüne de içinde "herhangi bir saldırı"ya rastlanmayan görüntüler konmayacak mı zaten?

Bu durumda Ahmet Türk'ün sol gözündeki morartının nedeni olarak ileriye sürülebilecek tek bir ihtimal kalıyor. Şu yani: Ahmet Türk, gazlanmış otobüsten inerken gözünü otobüsün uygun bir yerine çarptı. Ya da –çok daha kuvvekli bir ihtimal olarak- Türk, hastane yolunda sol gözünü sol eliyle yumrukladı!

"Bunlar'dan her şey beklenir" (olaylı günün akşamı televizyon kanalından birinde bir konuşmacı söze "Bunlar.." diye başlamıştı) diyenlerdenseniz, yukarıdaki satırları okumamış sayın kendinizi...

Yazının tamamı için