Ahmet Şık'tan Hasan Karakaya için sert sözler

Gazeteci Ahmet Şık, Medine'de vefat eden meslektaşı Hasan Karakaya için sosyal medyadan öyle bir yorumda bulundu ki...

Gazeteci Hasan Karakaya'nın ani ölümü basın camiasını şok etti. Sosyal medyada konuyla ilgili mesaj yağmuru başladı. En çok konuşulan mesaj ise Ahmet Şık'ın mesajı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden 58 yaşındaki Karakaya, gezinin son durağı, Medine'de kaldığı otelde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Hasan Karakaya için Twitter'den paylaşımda bulunanlardan biri de gazeteci Ahmet Şık oldu. Ahmet Şık'ın paylaşımı dikkat çekti.

KÖTÜ BİLİRDİK

Ahmet Şık, Karaya'nın ardından Twitter hesabından "Kötü bilirdik. Eğer varsa, kuşkusuz ki cehennemdedir." yazdı.

O KADIN, ALKOLİK TİYATROCU...

Hasan Karakaya'nın Genel Yayın Koordinatörü olduğu Yeni Akit gazetesi, bugüne dek ölülerin ardından attığı manşetler ve yaptığı haberler ile de konuşulmuştu.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaristi Meral Okay'ın ardından "O kadın öldü" diye başlık atan Yeni Akit gazetesinde "ne oldu öldürebildin mi şehzadeyi?" başlıklı bir de köşe yazısı yayımlanmıştı. Akit yönetimi "O kadın öldü" başlığı yüzünden gelen eleştirilere ise "Ne yani ölmedi mi?" diyerek yanıt vermişti.

En son Levent Kırca'nın ölümü sonrası yaptıkları haberde ise "Ünlü alkolik tiyatrocu öldü" yazmışlardı.

Hasan Karakaya, Türkan Saylan'ın ölümünden sonra yazdığı yazı "Ölünün ardından konuşulmaz" şekilnde eleştirilince 21 Mayıs 2009 tarihli köşesinde şöyle yazmıştı:

"Türkan Saylan"la ilgili yazım”dan dolayı; “eleştiri” sınırlarını aşan ve hatta “hakaret” kavramını bile sollayıp “ağız dolusu küfürler” savuran edepsizler, şunu çok iyi bilsinler:

Ölülerin arkasından konuşulmaz” diye bir kural yok... Bu konuda “dini bir hüküm” de yok!..