Ahmet Şık'ı kurtaracak formül

Formülü yazan Taraf'ın polisteki kaynakları ile bilinen yazarı Emre Uslu... Formül ne derseniz?

GAZETECİLER.COM - Ahmet Şık nasıl kurtulur?
Taraf'ın polisteki kaynakları ile meşhur köşe yazarı bir formül üretmiş.
Diyor ki:
Polis o kitabı yok etmek derdinde değil.
Amaç kitabın ODA TV ile bağlantısını ortaya çıkarmak.
Formül de bunun üzerine.
Düğümü Radikal'den Ertuğrul Mavioğlu çözecek.
Formül ne derseniz?
Emre Uslu'dan okuyalım:

SIRA MİLLİYET'E BASKINDA MI?

Nedim Şener'in tutuklanması sırasında Milliyet gazetesindeki bilgisayarı aranmamıştı. Evindeki bilgisayarından ise dijital veri elde edilememişti. Polisteki kaynakları güçlü olan Emre Uslu'nun yazısının sonuna düştüğü not bu nedenle önemli. Çünkü Uslu, yeni bir baskının ön hazırlığını şu sözlerle yapıyor:

Not: Mehmet Baransu'nun ortaya çıkardığı Nedim Şener ile Hanefi Avcı'nın kitabına ilişkin çelişkilerden sonra Şener'in bilgisayarına savcılığın el koyması hukuki zorunluluk oldu. Bu gerçekleşirse kimse basın baskı altında diye bağırmasın... "

"Oda TV'de kopyası çıkan "oooKitap" dosyasındaki Şık'ın kitabı Oda TV'de en son 17 Aralık 2010'da kaydedilmiş. Mavioğlu da Ahmet Şık'ın kitabı 18 Aralık'ta kendisine gönderdiğini açıkladı. Burada ortaya şöyle bir durum çıkıyor: Oda TV'de son kez 17 Aralık'ta kaydedilen kitap nüshası bir gün sonra Mavioğlu'na değerlendirme almak için gönderilmiş. Oda TV'de çıkan kopya ile Mavioğlu'ndaki kopyada aynı ekleme varsa Ahmet Şık ve Oda TV arasındaki ilişki net olarak ispatlanmış olur.

BU MASUMİYETİNİ KANITLAR

Eğer böyle bir durum yoksa, yani Oda TV'de bulunan kopya ile Mavioğlu'nda bulunan kopya arasında benzerlik yoksa, Oda TV Şık'ın kitabını ele geçirip üstüne notlar eklemiş olur. Bu da Şık'ın masum olduğuna ilişkin bir kanaatin oluşmasına yardımcı olur. Bu Ahmet Şık'ın masumiyetini ispat için çok önemli bir aşamadır. Çünkü Ahmet Şık, Oda TV'ye kitabı kendisinin göndermediğini kitabın oraya nasıl gittiğinden haberdar olmadığını iddia ediyor. Oda TV'de eklenen notlarla birlikte Şık kitabı Mavioğlu'na göndermişse de Oda TV ile ortak çalıştığının kanıtı ortaya çıkıyor.

DÜĞÜMÜ MAVİOĞLU ÇÖZECEK

Ahmet Şık'ın gerçekten seven ve savunanlar Mavioğlu'ndaki kopya ile Oda TV arasındaki kopya arasında bir ilişki olmadığını ispat ederek ona yardımcı olabilirler. Eğer Mavioğlu'ndaki kopyada yer alan notlar Oda TV'dekinden farklıysa Mavioğlu bir an önce bunu açıklamalı ve Ahmet Şık'a yardımcı olmalıdır. O notlar medyada yayınlandığına göre Mavioğlu'nun kıyaslama yapma olanağı var. Bunu kamuoyuna aydınlatmak için bir an önce yapmalıdır. Bence Ahmet Şık'ı kurtaracak formül bu.
Bu basit açıklama neden yapılmıyor? İki ihtimal var. Bunu açıklamak kimsenin aklına gelmemiş olabilir. Ya da o notlar birbirinin aynı ve gerçeği açıklamak istemiyorlar. Çünkü gerçek bazılarının kafa konforunu bozuyor. Bu durumda amaç Ahmet Şık'ı değil Ergenekon'u kurtarmak oluyor...