Ahmet Kekeç'ten Sever için şok yorum: Kendini bilmez bir danışmanın fitne girişimleri

Kekeç, bu yalanların tekzip edilmesi gerektiğini, bunu Erdoğan'ın yapamayacağına göre Gül'ün yapması gerektiğinin altını çizdi.

GAZETECİLER.COM - Köşesinde, CHP, HDP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan çağırırsa görüşmeye gitmeyiz tepkisini "Saygısızlar koalisyonu" olarak tanımlayan ve "Erdoğan, sizin kapalı kapılar arkasında “pazarlık usulü” ve işaretle seçtiğiniz Cumhurbaşkanlarına benzemiyor. Halkın oylarıyla seçildi ve arkasında yüzde 52’lik devasa bir destek var. Saygı duymak zorundasınız. (...) Erdoğan davet ettiğinde, rezervlerinizi ve kişisel hesaplarınızı bir kenara bırakıp, tıpış tıpış gideceksiniz. Gitmek zorundasınız. Kimse sizi yarenlik etmek için Beştepe’ye çağırmıyor." diye yazan Kekeç, bir küçük not ile de Abdullah Gül'ün başdanışmanı Ahmet Sever'in yazdığı kitaba değindi.

Kitabın içeriğindeki anekdotların "yalan" olduğunu ileri süren Kekeç, kitabın yazılma sebebini de "kendini bilmez bir danışmanın "fitne" girişimler" olarak yorumladı.

Kekeç, bu yalanların tekzip edilmesi gerektiğini, bunu Erdoğan'ın yapamayacağına göre Gül'ün yapması gerektiğinin altını çizdi.

İşte Sever'in kitabı ile ilgili olarak Kekeç'in yazdıkları:

"Abdullah Gül'ün başdanışmanı Ahmet Sever, bir operasyonun parçası olarak kurguladığı kitabında, Erdoğan'la Gül'ü karşı karşıya getirecek ve (bence) birçoğu gerçeği yansıtmayan anektodlara yer vermiş. Bu anekdotların bir bölümü, tekzibi gerektiriyor. Erdoğan konuşmayacağına, konuşması gerekmediğine göre, bu görev öncelikle Abdullah Bey'e düşüyor. Dava arkadaşlığı bunu gerektirir çünkü...Her daim saygılı, ölçülü ve rikkat sahibi Abdullah Bey, kendini bilmez bir danışmanın "fitne" girişimlerine sessiz kalmayacaktır. Kalmamalıdır."