Ahmet Kekeç'ten 'ben yazmıştım' yazısı

Şimdi, “Ben bakmıştım, biliyordum böyle olacağını. Böyle olacağını yazmıştım” desem, ayıp olacak. Ama...

GAZETECİLER.COM - Habertürk'te Ece Üner'in moderatörlüğünü üstlendiği programda Ankara Patlaması sonrasında saldırıdan iki gün önce HDP Eşbaşkanı Selalattin Demirtaş'ın Yunanistan'dan PYD lideri Salih Müslim ile konferanssa katıldığını ve HDP'nin teröre karşı ortak bildiriye imza vermediği hatırlatıp, HDP'nin bu tavrını 'Mide bulandırıcı' olarak tanımlaması Sttar yazarı Ahmet Kekeç'in bugünkü köşesinde kendisine yer buldu.

Ece Üner'in ismini anmadan yazdığı yazısında Ahmet Kekeç, Üner'in tavrını "genelleştirip, “Beyaz Türk mahallesinin tepkisi” diye okumak da mümkün..." diye yorumladı ve "Şimdi, “Ben bakmıştım, biliyordum böyle olacağını. Böyle olacağını yazmıştım” desem, ayıp olacak. Ama gerçekten de böyle olacağını biliyordum ve yazmıştım." dedi.

İşte Kekeç'in yazısından dikkat çeken bölümler:

İfade, bir özel televizyon kanalında moderatörlük yapan hanım kızımıza ait... 

HDP’nin, Demirtaş’ın, dünyanın en kıvrak politikacısı Salih Müslim’in, teröre arka çıkan aydınların tutumunu bu sözle açıklıyordu: “Mide bulandırıcı...”

Bu ifadeyi, genelleştirip, “Beyaz Türk mahallesinin tepkisi” diye okumak da mümkün...

HDP ve Demirtaş muhibbi olduğunu bildiğimiz çevrelerden bu kabil itirazları son zamanlarda çok sık duymaya başladık... “Elimiz kırılsaydı da, HDP’ye oy vermeseydik. Bunlar açıkça terörü destekliyor!” pişmanlığına varan, milliyetçi dozu yüksek tepkiler...

Niye böyle oldu?

Buna bakmamız gerekiyor.

Şimdi, “Ben bakmıştım, biliyordum böyle olacağını. Böyle olacağını yazmıştım” desem, ayıp olacak. Ama gerçekten de böyle olacağını biliyordum ve yazmıştım.