Ahmet Kekeç'den Tarık Akan'a sert çıkış

Anayasaya karşı köy köy, kasaba kasaba dolaşıp, “hayır” diye haykıracağını açıklayan Tarık Akan'a Star yazarı Ahmet Kekeç sert bir yazı kaleme aldı.

GAZETECİLER.COM - Sinema oyuncusu Tarık Akan'ın  “şeriat anayasası”na karşı köy köy, kasaba kasaba dolaşıp, “hayır” diye haykıracağını açıklaması üzerine Star yazarı Ahmet Kekeç sert bir yazı kaleme aldı.

"Baban sana yanlış öğrenmiş" başlıklı yazısında Kekeç, Tarık Akan'dan Tarık Akan (Üregül) olarak söz etti ve şunları yazdı:

HARİKA BİR MANTIĞI VAR DEV SİNEMA OYUNCUMUZUN

"Gördüğünüz gibi, harika bir mantığı var dev sinema oyuncumuzun. Bitti mi?
Hazır fırsatını yakalamışken, bir saptama daha yapıyor...

Okuyalım: “Bu ordu, her zaman Atatürkçü ve laiktir. Evet, iki defa hata yapmıştır. 70-80 dönemlerinde ABD'nin gücü ve isteği doğrultusunda hareket etmiştir. Ama 1986'dan sonra bu ordu Amerika'yla tüm ilişkilerini kopartmıştır.”
Demek istiyor ki, “Benim savunduğum militarizmlerin arkasında Amerika Birleşik Devletleri yok.”

Bu bilgiyi de subay olan babasından almış.

DEMEK Kİ BABASI YANLIŞ ÖĞRETMİŞ

Hani bir röportajında, “Babam diyor ki, 27 Mayıs bizim darbemizdir; 12 Mart ve 12 Eylül ise onların (Amerika’nın) darbesidir...” diyordu ya.

Demek ki babası yanlış öğretmiş...

Darbecilerin kamuoyuna yaptıkları ilk açıklamanın, “NATO’ya ve CENTO’ya bağlıyız” olduğunu “evladına” aktarmamış."


Kekeç'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın