Ahmet Kekeç neden isyan etti?

Star yazarı yaşananları değerlendirdiği yazısında 11 ay ceza alan meslektaşına destek verdi ve isyanının gerekçesini anlattı.

Ahmet Kekeç'ten Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'a "işgüzar" diyerek hakaret ettiği için 11 ay 20 gün hapis cezası alan Sabah yazarı Nazlı Ilıcak'a destek geldi.

Kekeç, "İsyan ediyorum" başlıklı yazısında Nazlı Ilıcak'ın önümüzdeki beş yıl boyunca yediklerine içtiklerine, yazdıklarına, konuştuklarına dikkat etmesi gerektiğini söylüyor ve ekliyor:

"Nazlı Hanım artık benzetme yapamayacak, sıfat kullanamayacak, yazı sanatının gerektirdiği "metafor" ve "eğretileme"lere başvuramayacak.  Çünkü beş yıl içinde benzeri bir davadan ceza alırsa, yenisiyle birlikte 20 ay hapis yatacak."

İşgüzar sözcüğünün hiç "hakaret" olarak kullandığını duymadığını söyleyen Kekeç, daha önce hakarete uğrayan kişileride sıralıyor yazıında: 

"Hakarete uğrayanların ilki Ahmet Kaya'dır... Hakaret sözcükleri Hürriyet gazetesinin manşetinde yer almıştır ve bizzat Ertuğrul Özkök'ün onayından geçmiştir.

İkincisi, Ahmet Kekeç'tir... Mehmet Türker adlı bir Aydın Doğan çalışanının terbiye dışı hücumlarına maruz kalmıştır...

Üçüncüsü de, Prof. Baskın Oran'dır.

Ahmet Kekeç'in Star gazetesindeki