Ahmet Kekeç: Ne biçim örgütsün sen?

Gazeteci gözaltılarına itiraz eden Ahmet Kekeç bugün de Gazeteciler Cemiyet'ini topa tutmuş ve "Ne biçim meslek örgütüsünüz siz!" diye sormuş...

GAZETECİLER.COM
Star yazarı Ahmet Kekeç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ni topa tuttuğu yazısında basın özgürlüğü tartışmasına devam ediyor. Cemiyet'in mesleki reflekslerle değil ideolojik bir duyarlılıkla hareket ettiğini savunan Kekeç 'sen ne biçim örgütsün?' diye soruyor.

Cemiyetin Odatv ve Yılmaz Özdil'e ödül vermesine ateş püsküren Kekeç, Basın Konsey'ini de ihmal etmemiş:

"Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar andıçlandığında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti susmuştu... Mehmet Barlas, Ali Bayramoğlu, Mustafa Erdoğan, Ahmet Altan, Koray Düzgören, Ahmet Tezcan, Yağmur Atsız, Nazlı Ilıcak, Etyen Mahçupyan, Yalçın Özer susturulduğunda, yine susmuştu.

Basın Konseyi de susmuştu.

Pardon, susmamıştı... Bu kuruluşun “kurucusu, yaşatıcısı ve her bir şeyi” olan Oktay Ekşi “Alçakları tanıyalım” diye bir yazı yazmış, zaten generallerin gadrine uğramış gazetecileri “alçak” ilan etmişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne soruyorum:

Basın özgürlüğü konusunda hangi katkısını saptadınız da, Oda TV’yi ödüllendiriyorsunuz?

İftira atmak, kara çalmak, siyasi manipülasyon yapmak, darbeleri savunmak ne zamandan beri “basın faaliyeti” sayılır oldu?

Peki, nerdeyse her yazısında nefret suçu işleyen, ırkçılık yapan, kendisi gibi düşünmeyenleri hedef gösteren Yılmaz Özdil’in basın özgürlüğüne ne gibi bir katkısı var?

Niçin sizi, “militarizmlerin” gadrine uğramış gazetecilerin yanında göremiyoruz?

Niçin aklınıza Sultan Abdülhamit’ten başka “sansürcü” gelmiyor?

Niçin darbe yandaşlarına gösterdiğiniz toleransı, bedel ödemiş demokratlardan esirgiyorsunuz?

Ne biçim meslek örgütüsünüz siz!"

Yazının tamamı için