Ahmet Kekeç bugün de 'Heval Hasan’ın gözü aydın!' yazdı

El Cezire’nin haberi doğruysa (aksi ispatlanamıyorsa), bu durumda bize, “Gözün aydın Hasan Cemal... Gözünüz aydın paraleller... Gözünüz aydın Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri...” demek düşüyor.

GAZETECİLER.COM- PKK'nın üst düzey yöneticisi Fehman Hüseyin yani kod adı Bahoz Erdal'ın ölüm haberi üzerine Hasan Cemal "Fehman Hüseyin" başlıklı bir yazı yazmıştı.

Hasan Cemal, Kandil'de geçirdiği 3 günü ve Bahoz Erdal'la yaşadıklarını anlattığı yazısını daha çok Bahoz Erdal'ın ardından bir ağıt gibi yorumlayanlar oldu. Bir teröristin arkasından yazılan bu duygusal yazı Hasan Cemal'e tepkilere neden oldu.

O tepkilerden biri de Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'ten gelmişti: "Bahoz ona 'Heval Hasan' diye seslenirmiş!" başlıklı yazısında Kekeç dün Hasan Cemal'e başın sağ olsun diye seslenmişti.

Bugün ise Bahoz Erdal'ın ölmemiş olabileceği ihtimalini de değerlendiren Kekeç, "El Cezire’nin haberi doğruysa (aksi ispatlanamıyorsa), bu durumda bize, “Gözün aydın Hasan Cemal... Gözünüz aydın paraleller... Gözünüz aydın Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri...” demek düşüyor" yazdı.

İşte Ahmet Kekeç'in Heval Hasan’ın gözü aydın! başlıklı bugünkü yazısı:

Mihraç Ural’ın öldürüldüğü söylendiğinde, Ayşe Hür hemşiremiz “eski dostu”nun sosyal medya hesabına “Nasılsınız?” diye bir mesaj bırakmıştı.

Mihraç Ural’dan uzun süre ses çıkmadı.

Sonra sosyal medya hesabına döndü ve “Ben buradayım” dedi.

Bahoz için de benzeri bir yoklama yapılıp yapılmayacağını sormuştum.

Hasan Cemal’in yazısını okuyunca içim parçalandı.

Bu işi o yapabilirdi; birlikte “Kandil gecelerine” aktığı ve kendisine “Heval Hasan” diye seslenmesine izin verdiği terörist arkadaşının sosyal medya hesabına dadanıp, durumunu teyit edebilirdi.

Bunu yapmadı.

Ege’nin serin sularında tatil yaparken aldığı “kötü haber” üzerine, “Kimimiz silahla, kimimiz kalemle mücadele ediyoruz” diyerek, kendi mücadelesiyle PKK’nın mücadelesini özdeşleştiren duygu dozu yüksek bir “ağlama yazısı” yazdı.

Bahoz Erdal, dün, El Cezire haber sitesinin muhabirini telefonla arayarak, “Ben yaşıyorum” demiş.

Bilemiyorum.

Hükümet, iddiaların üzerine balıklama atlamadı... Teyit bekliyor.

Bu satırların yazarı da, kaç gündür, “galiba öldürüldü” diyerek arada “ihtiyat payı” bırakıyor.

El Cezire’nin haberi doğruysa (aksi ispatlanamıyorsa), bu durumda bize, “Gözün aydın Hasan Cemal... Gözünüz aydın paraleller... Gözünüz aydın Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri...” demek düşüyor.